Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Σαββατοκύριακο στις πίστες του κόσμου…

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Σαββατοκύριακο στις πίστες του κόσμου…

ΑΓΩΝΕΣ

Το Σαββατοκύριακο στις πίστες του κόσμου…

ΑΓΩΝΕΣ

Ήταν ένα γεμάτο γκάζι Σαββατοκύριακο με άφθονη δράση σε πίστες και σε χωμάτινες διαδρομές! Κι επειδή ξέρουμε πως θέλετε να γνωρίζετε όλα όσα… τρέχουν στον κόσμο, κάθε Δευτέρα θα σας κάνουμε ενημερώνουμε για θεσμούς και νικητές! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Διαβάσατε στο NewsAuto για τη νίκη του Χόρχε Λορένθο στη πρεμιέρα του MotoGP στο Κατάρ αλλά και για το «ζέσταμα» ενόψει Ράλι Πορτογαλίας με το Fafe Rally Sprint όπου τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Ντάνι Σόρντο.

Στο νάο της ταχύτητας, τη θρυλική πίστα της Μόντσα, είχαμε τη φετινή πρεμιέρα και για το World Series by Renault, ένα θεσμό όπου μάχονται πολλά ταλέντα που «αύριο» θα βρίσκονται στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Στον πρώτο αγώνα επικράτησε ο Στόφελ Φαντόρν, junior οδηγός της McLaren, στο ντεμπούτο του στο θεσμό!

Ο Αντόνιο Φίλιξ ντα Κόστα, το άλλο ανερχόμενο αστέρι του θεσμού, εγκατέλειψε με σκασμένο ελαστικό αλλά πήρε την εκδίκηση του στον δεύτερο αγώνα! Εκεί κράτησε πίσω του τον Κέβιν Μάγκνουσεν, γιο του πρώην οδηγού της Formula 1, σε μία τριάδα που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον!
[nggallery id=2333]
Φουλ του… γκαζιού στο Μαρακές, με τους αγώνες του AutoGP και του WTCC. Στη μικρή κατηγορία μονοθεσίων, ο Σέρζιο Καμπάνα ίδρωσε από τη σπασμένη εξάτμιση και τη διαρροή λαδιού στο φινάλε, πήρε όμως τη καρό σημαία στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο, με το grid να προκύπτει από τη κατάταξη του πρώτου αγώνα… αντεστραμμένη, πανηγύρισε ο περυσινό πρωταθλητής της Formula 2, Λουτσιάνο Μπατσέτα.

Advertisement
Advertisement

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού, τα αυτοκίνητα στριμώχτηκαν στο προσωρινό σιρκουί αλλά είχαμε μάχες. Ο Μίχελ Νικγιάερ της Nika Chevrolet επικράτησε στον πρώτο αγώνα, μετά από επική μονομαχία με τον γερόλυκο Γκαμπριέλε Ταρκουίνι. Στον δεύτερο αγώνα, ο Ισπανός Πέπε Οριόλα έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού! Σε ηλικία 18 ετών, ο Ισπανός οδηγούσε το Leon της Tuenti Seat.

Τέλος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού, ο Τζίμι Τζόνσον αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά βασιλιάς του Μάρτινσβιλ, κερδίζοντας για όγδοη φορά τον συγκεκριμένο αγώνα του NASCAR. Όσο για τα IndyCar, στο Barber Motorsport Park τη νίκη πήρε ο Ράιαν Χάντερ-Ρέι.

Φωτογραφίες: VW Motorsport, Ford Media, redbullcontentpool