Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ξέρετε τους κανόνες του drift;

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξέρετε τους κανόνες του drift;

ΑΓΩΝΕΣ

Ξέρετε τους κανόνες του drift;

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου, τα βλέμματα των απανταχού φίλων του drift θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην πίστα των Σερρών όπου διεξάγονται οι τελικοί των King of Europe και King of Nations Pro Series!

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Αν βρεθείτε στις Σέρρες για αυτό το σπουδαίο ραντεβού του κόσμου του drift και δεν είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του παιχνιδιού, τα πράγματα έχουν ως εξής. Μετά τις ελεύθερες δοκιμές στις οποίες οι οδηγοί βρίσκουν τα πατήματά τους και ο κόσμος απολαμβάνει θέαμα από οδηγούς που ‘χορεύουν’ δίχως άγχος.

Ακολουθούν οι κατατακτήριες όπου κάθε οδηγός κάνει από δύο γύρους, εκ των οποίων μετράει ο καλύτερος. Από εκεί προκύπτει το Top32 για την κατηγορία Pro και το Top16 για την κατηγορία Pro2. Στους τελικούς, οι οδηγοί μονομαχούν ανά ζεύγη με βάση τις κατατακτήριες. Δηλαδή ο 1ος με τον 32ο, ο 2ος με τον 31ο, κ.ο.κ.

Advertisement
Advertisement

Η βαθμολόγηση γίνεται βάσει τηλεμετρίας και αξιολόγησης από τους κριτές. Η τηλεμετρία μετρά τις γωνίες πλαγιολίσθησης, την ταχύτητα της εισόδου, καθώς και της διαδρομής, αλλά και τη σταθερότητα διατήρησης της ταχύτητας. Όσο για τους κριτές, βαθμολογούν την τήρηση της ιδανικής γραμμής (με βάση την προσέγγιση στα εσωτερικά και εξωτερικά όρια) αλλά και κάθε εμφάνιση υποστροφής ή άλλων τεχνικών λαθών στερούν βαθμούς. Παράλληλα, βαθμολογούν και την γενική αίσθηση που αφήνει κάθε πέρασμα, στην οποία παίζει καίριο ρόλο και η αντίδραση του κοινού!

saito-action-b640

Στο τέλος, η τηλεμετρία δίνει 30 βαθμούς στον κορυφαίο για την ταχύτητα και 30 βαθμούς για τις γωνίες, ενώ οι κριτές δίνουν 40 βαθμούς για την ιδανική γραμμή και το… θέαμα!

Advertisement

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου πατώντας εδώ.