Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Νίκη για τον Κινέζο Ma στη Μόσχα

Ελλάδα 17:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC: Νίκη για τον Κινέζο Ma στη Μόσχα

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Νίκη για τον Κινέζο Ma στη Μόσχα

ΑΓΩΝΕΣ

Ιστορία έγραψε ο Ma Qing Hua στη Ρωσία, κατακτώντας τη νίκη στο δεύτερο αγώνα για το WTCC. Έτσι ο 26χρονος οδηγός της Citroen Racing έγινε ο πρώτος οδηγός από την Κίνα που νικά σε αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος της FIA.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο Ma πέρασε στην 1η θέση του αγώνα στον 7ο γύρο, όταν ο έως εκείνο το σημείο επικεφαλής Hugo Valente (Chevrolet Cruze) εξέτισε την ποινή της υποχρεωτικής διέλευσης από τα pits, καθώς 5 λεπτά πριν την εκκίνηση το αυτοκίνητό του δεν ήταν έτοιμο. Μαζί με τον Κινέζο ανέβηκαν στο βάθρο ο Yvan Muller (C-Elysee) και ο Μαροκινός Mehdi Bennani (Honda Civic). To Citroen του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jose Maria Lοpez κόλλησε στο grid, αναγκάζοντας τον Αργεντινό σε εγκατάλειψη.

Ο Lopez πάντως είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα, φθάνοντας στην 4η φετινή του νίκη. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Gabriele Tarquini με Honda Civic, μπροστά από τον Sebastien Loeb που ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Την 4η θέση εξασφάλισε στον τελευταίο γύρο ο περσινός πρωταθλητής Muller, προσπερώντας το Chevrolet Cruze του Tom Chilton.

Advertisement
Advertisement

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται πάντα ο Lopez με 209 β., με τους team mates του Muller (168) και Loeb (161) να τον ακολουθούν. Η διαφορά της Citroen αυξήθηκε και άλλο στην κατάταξη των κατασκευαστών (έχει 502 βαθμούς, έναντι 333 της Honda και 165 της Lada). Επόμενοι δύο αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού στις 22 Ιουνίου, στο Σπα του Βελγίου.