Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Τι οδήγησε τον Neuville στο βάθρο;

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Τι οδήγησε τον Neuville στο βάθρο;

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Τι οδήγησε τον Neuville στο βάθρο;

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα Ράλι Μόντε Κάρλο και Σουηδίας, που όμως ολοκληρώθηκαν με… δάκρυα, στο Μεξικό ο Thierry Neuville ακολούθησε πιο συντηρητική προσέγγιση και ανέβηκε στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Ήταν η 21η πρώτη παρουσία της Hyundai Motorsport στο βάθρο γύρου του WRC και μάλιστα η κορεάτικη ομάδα συμπλήρωσε και τις 100 νίκες σε ειδικές διαδρομές! Όσο για τον Neuville, τερματίζοντας τρίτος στο πρώτο χωμάτινο τεστ του 2017, ισοφάρισε την επίδοση του 2014 στο Μεξικό.

Υπό την καθοδήγηση του συνοδηγού του, Nicolas Gilsoul, κέρδισε τέσσερις ειδικές διαδρομές με το i20 coupe WRC και αν δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα πίεσης καυσίμου την Παρασκευή (όπως και οι άλλοι δύο οδηγοί της Hyundai), ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

«Το μόνο που μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε μια θέση στο βάθρο εδώ στο Μεξικό. Είναι αφιερωμένη σε όλη την ομάδα της Hyundai Motorsport που μάς ενθάρρυναν μετά την απογοήτευση των δύο πρώτων ράλι. Περιέγραψα το Μόντε και τη Σουηδία ως γρήγορα, αλλά απογοητευτικά ράλι, γι ‘αυτό είναι καταπληκτικό που επιστρέψαμε στην πρώτη τριάδα κερδίζοντας παράλληλα βαθμούς και στην Power Stage. Η ομάδα δούλεψε σκληρά αυτό το τριήμερο, για να επισκευάσει το αυτοκίνητο μετά από κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή. Ήταν η επιμονή και η αποφασιστικότητά τους που μας επέτρεψε να κατακτήσουμε μια θέση στο βάθρο. Τους ευχαριστούμε», δήλωσε ο Neuville.

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία των οδηγών.
Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία των κατασκευαστών.