Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC – Ράλι Σουηδίας: Ο εμφύλιος της VW συνεχίζεται!

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC – Ράλι Σουηδίας: Ο εμφύλιος της VW συνεχίζεται!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC – Ράλι Σουηδίας: Ο εμφύλιος της VW συνεχίζεται!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Sebastien Ogier να έχασε πολύ έδαφος στο τρίτο σκέλος του Ράλι Σουηδίας αλλά η μάχη για τη νίκη εξακολουθεί να είναι ανάμεσα σε οδηγούς της Volkswagen Motorsport!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όταν μόλις δέκα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της όγδοης ειδικής ο παγκόσμιος πρωταθλητής βγήκε εκτός δρόμου χάνοντας 4μιση λεπτά, ο Andreas Mikkelsen που τον καταδίωκε βρέθηκε στη κορυφή της γενικής κατάταξης. Όχι όμως για πολύ καθώς από τη δέκατη ειδική ο Jari-Matti Latvala κατάφερε να τον εκτοπίσει.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, ο Φινλανδός παρέμεινε στην πρώτη θέση, με τον νεαρό Νορβηγό που διεκδικεί το πρώτο βάθρο στην καριέρα του στο WRC, να τον πλησιάζει ξανά στις απογευματινές ειδικές. Πλέον τους χωρίζουν μόλις 3.6sec και ελπίδα όλων μας είναι η VW να τους αφήσει να μονομαχήσουν μέχρις εσχάτων!

Advertisement
Advertisement

Στην τρίτη θέση εδραιώθηκε ο Mads Ostberg με το εργοστασιακό DS3 WRC, αφού άνοιξε διαφορά σχεδόν 20sec από τον Mikko Hirvonen και 25sec από τον Ott Tanak (αμφότεροι με Fiesta RS WRC προετοιμασμένο από την M-Sport) παρά τη διπλή καθυστέρηση από τον Robert Kubica που τον έκανε έξαλλο (και δικαιολογημένα).

Έκτος ανέβηκε ο Kris Meeke με το εργοστασιακό DS3, επωφελούμενος της αναποδιές της Hyundai. Ο Thierry Neuville εγκατέλειψε ξανά καθώς χτύπησε βράχο 5 km από τον τερματισμό της ΕΔ8 ενώ παρόμοια μοίρα είχε ο Juho Hanninen που κατέστρεψε τον εμπρός δεξί τροχό του i20 WRC τέσσερις ειδικές μετά. Αμφότεροι θα επανεκκινήσουν το Σάββατο χάρη στο σύστημα Rally 2. Έβδομος έχει ανέβει ο Henning Solberg που κάνει θετική επιστροφή στο WRC και κατάφερε να «προσπεράσει» τον Pontus Tidemand.

Advertisement

Με αντεπίθεση διαρκείας και παρότι είχε βρεθεί στην μακρινή… 20η θέση, ο Ogier κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Κέρδισε έξι από τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας και είναι πλέον ένατος. Υστερεί 50sec από τον Tidemand και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα ολοκληρώσει τον αγώνα ακόμα ψηλότερα.

Advertisement

Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Elfyn Evans σε μία μάλλον υποτονική εμφάνιση, φοβούμενος την απειρία του στο συγκεκριμένο ράλι. Πολύ πίσω έπεσε ο Robert Kubica, καθώς βγήκε δις εκτός δρόμου με το προετοιμασμένο από την M-Sport, Fiesta WRC της Lotos. Έχασε περισσότερα από 20 λεπτά και είναι πλέον στην 29η θέση της γενικής.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το 3ο σκέλος:

1. Jari-Matti Latvala VW 1h48m47.6s
2. Andreas Mikkelsen VW +3.6s
3. Mads Ostberg Citroen +43.0s
4. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1m02.7s
5. Ott Tanak M-Sport Ford +1m08.7s
6. Kris Meeke Citroen +2m31.2s
7. Henning Solberg Solberg Ford +2m47.0s
8. Pontus Tidemand M-Sport Ford +2m48.4s
9. Sebastien Ogier VW +3m38.4s
10. Elfyn Evans M-Sport Ford +3m41.8s

 

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές: Ogier 9, Mikkelsen 4, Tanak 1, Latvala 1, Solberg 1
Πρωτοπορία: Mikkelsen ΕΔ 1, Ogier ΕΔ 2-5, Mikkelsen ΕΔ6, Ogier ΕΔ7, Mikkelsen ΕΔ8-9, Latvala ΕΔ10-16

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της τρίτης ημέρας του δεύτερου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πτήσεις που κόβουν την ανάσα, άφθονη πλαγιολίσθηση, γρήγορα περάσματα αλλά και εντυπωσιακά πλάνα σε slow motion και φυσικά την έξοδο του Sebastien Ogier.

Το τελευταίο σκέλος του Ράλι Σουηδίας περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές.