Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Συνοδηγός τσιμπήθηκε από φίδι!

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Συνοδηγός τσιμπήθηκε από φίδι!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Συνοδηγός τσιμπήθηκε από φίδι!

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτός ο τίτλος θα μπορούσε να αφορά ρεπορτάζ στο περιθώριο του Ράλι Αυστραλίας, εκεί όπου στις 18-20 Νοεμβρίου θα φιλοξενηθεί το φινάλε του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Να όμως που συνέβη στην Ουαλία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/seitanf1)

Θύμα ήταν ο συνοδηγός του Mads Ostberg, Ola Floene, που τσιμπήθηκε στο χέρι… ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει! Ο Νορβηγός περιέγραψε στο wrc.com το συνέβη.

«Δουλεύαμε βιαστικά πάνω στο αυτοκίνητο και χρειαζόμασταν μεγάλες πέτρες για να μη τσουλήσει προς τα πίσω. Είδα μία μεγάλη πέτρα σε ένα στεγνό τοίχο και έβαλα το χέρι μου, προσπαθώντας να τη βγάλω. Δεν ένιωσα κάποιο τσίμπημα. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής, είπα στον Mads πως δεν ένιωθα καλά. Ένιωθα κράμπες στον αντίχειρά μου και ήταν πολύ παράξενο. Χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα. Όταν φτάσαμε στο Chester, ένιωθα χάλια και το χέρι μου είχε πρηστεί», είπε ο 47χρονος.

Advertisement
Advertisement

Όμως σημείωσε και ο ίδιος ο Ostberg, δηλητηριώδη φίδια υπάρχουν και στην εξίσου δροσερή και συνήθως παγωμένη Νορβηγία.

«Ο Ola ήταν παράξενος από το πρωί. Δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά. Ακόμα και στις ειδικές δυσκολευόταν. Δεν είχε ρυθμό. Τσέκαρα το χέρι του και είδα δύο σημάδια από δαγκωνιά φιδιού», είπε ο Ostberg, που κατάφερε να τερματίσει όγδοος. «Βάσει της δικής μου εμπειρίας, αυτές είναι οι συνέπειες τσιμπήματος από φίδι. Έχουμε ένα φίδι στη Νορβηγία, που είναι δηλητηριώδες αλλά όχι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Μπορεί να σου προκαλέσει πυρετό ή παράξενη αίσθηση. Συμπτώματα παρόμοια με αυτά που είχε ο Ola», είπε ο οδηγός της M-Sport.

Ola-FLoene640

Advertisement

Πάντως ο Floene είδε γιατρό και τελικά συνέχισε και ολοκλήρωσε το ράλι, με το πλήρωμα να κατατάσσεται στην όγδοη θέση.