Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Νυχτερινό ξεκίνημα

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ουαλίας: Νυχτερινό ξεκίνημα

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Νυχτερινό ξεκίνημα

ΑΓΩΝΕΣ

Με τρεις ειδικές διαδρομές στα σκοτάδια των δασών της Ουαλίας ξεκίνησε ο τελευταίες γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το πάνω χέρι είχε ο συνήθης ύποπτος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο νυχτερινός χορός του οδηγού της Volkswagen Motorsport τον τοποθέτησε στη κορυφή των χρόνων στην εναρκτήρια ειδική Γκουίντιρ και την Πενμάκνο που ακολούθησε.

Η απάντηση ήρθε εκ μέρους Τιερί Νουβίλ, που πραγματοποιήσει τη τελευταία του εμφάνιση με το Fiesta WRC της M-Sport καθώς από το 2014 θα έχει ηγετικό ρόλο στη νέα ομάδα της Hyundai. Ο Βέλγος λοιπόν που θέλει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στη τελική βαθμολογία, σημείωσε την καλύτερη επίδοση στη τρίτη ειδική, μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρωταθλητή στα 3.2sec.

Advertisement
Advertisement

Μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω του στο τέλος της ημέρας, είναι και ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη της βαθμολογίας οδηγών, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το Polo R WRC. Στα 16.2sec από τη κορυφή είναι το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC του Μίκο Χίρβονεν ενώ πίσω του υπάρχει μάχη ανάμεσα στον Μαντς Όστμπεργκ που αντιμετώπισε προβλήματα με την αλλαγή σχέσεων στο Fiesta WRC της M-Sport και τον Αντρέας Μίκελσεν της VW.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που αγωνίζεται για πρώτη φορά με World Rally Car (DS3 WRC) αλλά και με νέο συνοδηγό. Εύλογα, η συνεργασία του με τον Μικέλε Φεράρα, με την επικοινωνία τους να είναι στα Ιταλικά, δεν είναι τέλεια.

Πολύ κοντά του είναι ο Fiesta WRC του Ευγένι Νόβικφ ενώ ήδη έχουν πέσει αρκετά πίσω ο Έλφυν Έβανς (κατηγορία WRC2) και ο Μάρτιν Πρόκοπ. Όσο για τον Ντάνι Σόρντο, βρίσκεται μόλις στη 43η θέση καθώς πήρε ποινή 5 λεπτών πριν την έναρξη του ράλι καθώς χρησιμοποιεί το ένατο σασί φέτος, ενώ οι κανονισμοί προβλέπουν τη χρήση οκτώ.
[nggallery id=3071]
Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:

1. Οζιέ VW 14m28.3s
2. Νουβίλ M-Sport Ford +3.2s
3. Λάτβαλα VW +5.2s
4. Χίρβοινεν Citroen +16.2s
5. Όστμπεργκ M-Sport Ford +24.7s
6. Μίκελσεν VW +27.8s
7. Κούμπιτσα Citroen +35.4s
8. Νόβικοφ M-Sport Ford +37.5s
9. Έβανς M-Sport Ford +1m06.9s (WRC2)
10. Πρόκοπ Czech Ford +1m07.6s
Advertisement

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 2, Νουβίλ 1
Πρωτοπορία: Οζιές ΕΔ1-3

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες).

Advertisement