ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Το θρίλερ συνεχίζεται! (+video)

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γαλλίας: Το θρίλερ συνεχίζεται! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Το θρίλερ συνεχίζεται! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το ίδιο ανατρεπτικό και συναρπαστικό αποδείχθηκε και το τρίτο σκέλος του ενδέκατου ράλι της σεζόν, με τρεις οδηγούς να περνάνε από τη κορυφή της γενικής κατάταξης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Εκεί βρίσκεται ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το Polo R WRC, «κλέβοντας» στην υπέρ-ειδική τα ηνία από τον Ντάνι Σόρντο (Citroen DS3 WRC). Όλα αυτά σε μία ημέρα όπου το πρωινό loop ανήκε στον Τιερί Νουβίλ που παρά τις μεικτές συνθήκες και την ομίχλη, είχε καταφέρει να διατηρήσει τα ηνία, αυξάνοντας έστω και λίγο το προβάδισμα του.

Ωστόσο οι ελπίδες του Βέλγου να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα στην ενδέκατη ειδική διαδρομή και πρώτη απογευματινή. Γλίστρησε σε μία δεξιά καμπή μερικά μέτρα από την αφετηρία, χτύπησε μία πέτρα, πράγμα που οδήγησε σε κλατάρισμα του πίσω αριστερού ελαστικού του Fiesta WRC και του στοίχησε σχεδόν ενάμιση λεπτό! Μεταφράζοντας αυτή την απώλεια σε… θέσεις, ο οδηγός της M-Sport έπεσε από την πρώτη στην πέμπτη!

Advertisement
Advertisement

Ο Σόρντο που έσπασε το… δικό του ρόδι κατακτώντας την παρθενική του νίκη στη Γερμανία, το εκμεταλλεύτηκε αλλά όχι για πολύ αφού ο Λάτβαλα έκλεισε τελικά την ημέρα πρώτος, αν και με βραχεία κεφαλή.

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιέν Οζιέ, «ξεμέθυσε» από τους πανηγυρισμούς και επέστρεψε στα γνώριμα στάνταρ απόδοσής του. Με την υποστήριξη των συμπατριωτών του, ο οδηγός της Volkswagen Motorsport πήρε 6 από τις 7 ειδικές της ημέρας και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της νίκης!

Ο Λάτβαλα έχει προβάδισμα 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Σόρντο και ο Οζιέ είναι άλλα 9 δέκατα πιο πίσω! Και από κοντά, άλλα 3.5 δεύτερα πιο πίσω, είναι  ο Σεμπαστιέν Λεμπ που στο κύκνειο άσμα του στο WRC, δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει τόσο εύκολα τη νίκη. Μάλιστα, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έφτασε και στον αριθμό ορόσημο των 900ων κερδισμένων ειδικών διαδρομών!

Advertisement

Αυτή η τετράδα θα παλέψει και για τη νίκη αφού ο Νουβίλ έχει χάσει πολύ έδαφος, χωρίς όμως να απειλείται κιόλας, αφού έχει προβάδισμα ενός λεπτού από τον teammate του, Ευγένι Νόβικοφ.

Στη κατηγορία WRC-2, ο ενδέκατος γενικής Ρόμπερτ Κούμπιτσα με το Citroen DS3 RRC, έχει προβάδισμα ασφαλείας.

Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές της ημέρας

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW 2h18m58.3s
2. Ντάνι Σόρντο Citroen +0.4s
3. Σεμπαστιέν Οζιέ VW +1.5s
4. Σεμπαστιέν Λεμπ Citroen +5.0s
5. Τιερί Νουβίλ M-Sport Ford +1m10.4s
6. Ευγένι Νόβικοφ M-Sport Ford +2m16.4s
7. Μίκο Χίρβονεν Citroen +2m43.1s
8. Μαντς Όστμπεργκ M-Sport Ford +2m57.2s
9. Αντρέας Μίκελσεν VW +3m19.2s
10. Μάρτιν Πρόκοπ Czech Ford +5m25.2s

 

Advertisement

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 5, Νουβίλ 4, Λεμπ 3, Σόρντο 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1-3 Σόρντο, ΕΔ4-5 Λεμπ, ΕΔ6-10 Νουβίλ, ΕΔ11-13 Σόρντο, ΕΔ14 Λάτβαλα

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ράλι Γαλλίας περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες).