Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Ο Νουβίλ πήρε τα ηνία

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γαλλίας: Ο Νουβίλ πήρε τα ηνία

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Ο Νουβίλ πήρε τα ηνία

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή να κρίθηκε και ο Σεμπαστιέν Οζιέ να βρίσκεται ήδη στο θρόνο, το Ράλι Γαλλίας όμως εξελίσσεται… συναρπαστικά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά την power stage με την οποία άνοιξε η αυλαία τη Πέμπτη, η δεύτερη ημέρα του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος περιελάμβανε έξι ειδικές διαδρομές και… δύο πρόσωπα.

Στο πρωινό loop, ο καιρός έπαιξε το ρόλο του, με τη βροχή να κάνει σποραδικά την εμφάνιση της δυσκολεύοντας το έργο των πληρωμάτων αλλά και τις επιλογές ελαστικών. Αυτός που πρωταγωνίστησε, ήταν ο πρώην πλέον αυτοκράτορας, Σεμπαστιέν Λεμπ. Αυτή είναι η τέταρτη φετινή και λογικά τελευταία του εμφάνιση στο WRC και είναι αποφασισμένος να αποχαιρετήσει το θεσμό που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα στο πέρασμα του, με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλσατός λοιπόν πήρε και τις τρεις πρωινές ειδικές και στη μεγαλύτερη από αυτές, τη “Vosges”, πήρε και τα ηνία στη γενική κατάταξη. Εκεί ήταν ο Λεμπ, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και ο Τιερί Νουβίλ που ξεχώρισαν, με τον Βέλγο -οδηγό αποκάλυψη φέτος- να πατάει στη συνέχεια γκάζι.

Η βροχή σταμάτησε, το Fiesta WRC του Νουβίλ πετούσε και κάνοντας το τρία στα τρία το απόγευμα κατάφερε όχι μόνο να περάσει αυτός στην κορυφή στο φινάλε του σκέλους αλλά να αποκτήσει και μία μικρή διαφορά, της τάξης των σχεδόν δέκα δευτερολέπτων.

Πίσω του βρίσκεται το εργοστασιακό DS3 WRC του Ντάνι Σόρντο που όσο έχανε έδαφος το πρωί, κέρδιζε το απόγευμα. Στα δύο δευτερόλεπτα ακολουθεί το Polo R WRC του Λάτβαλα και μετά οι δύο Σεμπαστιέν. Ο Λεμπ έχασε πολύ χρόνο στο δεύτερο πέρασμα της “Vosges” και έπεσε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, αν και σε απόσταση αναπνοής.

Advertisement

Άλλα 16 δεύτερα πιο πίσω είναι ο Οζιέ, μεθυσμένος θαρρεί κανείς από το γλυκό μεθύσι της κατάκτησης του τίτλου, όλη μέρα αδυνατούσε να βρει ρυθμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Τιερί Νουβίλ M-Sport Ford 1h08m56.5s
2. Ντάνι Σόρντο Citroen +9.8s
3. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW +11.8s
4. Σεμπαστιέν Λεμπ Citroen +12.2s
5. Σεμπαστιέν Οζιέ VW +28.7s
6. Ευγένι Νόβικοφ M-Sport Ford +1m03.6s
7. Αντρέας Μίκελσεν VW +1m26.4s
8. Μίκο Χίρβονεν Citroen +1m33.5s
9. Μαντς Όστμπεργκ M-Sport Ford +1m37.5s
10. Μάρτιν Πρόκοπ Czech Ford +2m36.3s
Advertisement

Κερδισμένες ΕΔ: Λεμπ 3, Νουβίλ 3, Σόρντο 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1-3 Σόρντο, ΕΔ4-5 Λεμπ, ΕΔ6-7 Νουβίλ

Η τρίτη ημέρα του Ράλι Γαλλίας περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές: τρεις επαναλαμβανόμενες και μία υπέρ-ειδική.