Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Όλα υπέρ του Ogier

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Τουρκίας: Όλα υπέρ του Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Όλα υπέρ του Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Ενδιαφέρουσα τροπή σε ότι αφορά στη μάχη του τίτλου πήρε το Ράλι Τουρκίας, ενδέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Το φινάλε του δεύτερου σκέλους βρίσκει στην κορυφή τον Sebastien Ogier που βγήκε κερδισμένος από τις επιλογές ελαστικών και «προσπέρασε» τον teammate του στη Citroen, Esapekka Lappi. Παρότι η διαφορά τους είναι μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μάχη μεταξύ τους δεν θα υπάρξει.

Κι αυτό διότι ο Γάλλος που είναι 7 πόντους πίσω από τον Thierry Neuville και 40 πίσω από τον Ott Tanak, είδε και τους δύο αντιπάλους του να έχουν καταστροφική ημέρα. Ο Βέλγος είναι μόλις έβδομος με το Hyundai i20 Coupe WRC έχοντας χάσει τέσσερα λεπτά μετά από έξοδο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή ενώ ο Εσθονός προδόθηκε από τον κινητήρα του Toyota Yaris WRC και εγκατέλειψε από το σκέλος!

Αμφότεροι θα επιδιώξουν να μειώσουν τις ζημιές μέσω των πόντων που χαρίζει η Power Stage αλλά είναι σαφές πως εκτός απροόπτου, ο Ogier θα μπει και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, εκεί έχουμε μάχη ανάμεσα στον Andreas Mikkelsen της Hyundai και τον Teemu Suninen με το Ford Fiesta WRC της M-Sport. Προς το παρόν, επικρατεί ο Νορβηγός αλλά ακόμα όλα είναι ανοιχτά.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:

Advertisement

Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3:20:12.0
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +0.2
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +1:17.1
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1:26.9
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +2:24.7
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +3:14.4
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +3:29.5
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:38.2

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει μόλις 38.62 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement