Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Νίκη-χρυσάφι για τον Ogier!

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Τουρκίας: Νίκη-χρυσάφι για τον Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Νίκη-χρυσάφι για τον Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο περιορισμένου μήκους τελευταίο σκέλος του Ράλι Τουρκίας και πανηγύρισε μία νίκη που τον βάζει και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου!

Advertisement
Advertisement

Πριν τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 40 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο της κατάταξης Ott Tanak. Και τώρα ετοιμάζεται για το Ράλι Ουαλίας όντας 17 πόντους πίσω.

O Γάλλος ξεκίνησε την ημέρα με διαφορά μόλις δύο δεκάτων του δευτερολέπτου από τον teammate του στη Citroen, Esapekka Lappi, και παρότι ακολούθησε συντηρητικό ρυθμό, έκλεισε το ράλι με προβάδισμα 34.7 δευτερολέπτων!

Πήρε τους 25 βαθμούς της νίκης που ήταν η πρώτη του από τον περασμένο Μάρτιο και μαζί εκείνους της τρίτης θέσης στην power stage. Εκεί ταχύτερος ήταν ο Tanak που μετά την εγκατάλειψη το Σάββατο με πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Toyota Yaris, επέστρεψε και τα έπαιξε όλα για όλα για αυτούς τους πέντε πόντους. Ανάμεσά τους είχαν τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC που πήρε και τους βαθμούς της όγδοης θέσης στην τελική κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Δεύτερος στη γειτονική χώρα συμπλήρωσαν ο Lappi που στο τρίτο σκέλος είχε ένα τετ α κε αλλά και ένα κλαταρισμένο ελαστικλό αλλά είχε αρκετό χρονικό πλεονέκτημα ώστε να μην αγχωθεί. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen της Hyundai που ήταν μισό λεπτό πιο πίσω.

Αναλυτικά η κατάταξη:
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3:50:12.1
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +34.7
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +1:04.5
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1:35.1
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +2:25.9
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:59.1
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +3:53.3
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +5:34.8

Advertisement

Απομένουν τρία ράλι για την ολοκλήρωση της σεζόν, με επόμενη μονομαχία αυτή στα ουαλικά δάση, στις 3-6 Οκτωβρίου.