Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: 1-2 η Citroen, φωτιά στη μάχη τίτλου

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Τουρκίας: 1-2 η Citroen, φωτιά στη μάχη τίτλου

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: 1-2 η Citroen, φωτιά στη μάχη τίτλου

ΑΓΩΝΕΣ

Αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη είχε το πρώτο σκέλος του Ράλι Τουρκίας, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen έκλεισε την ημέρα με τα C3 WRC στο 1-2, με τον Esapekka Lappi να είναι αυτός που προηγείται, με το πρώτο σκέλος να μην περιλαμβάνει μόνο τον παράγοντα «σκληρές χωμάτινες ειδικές» αλλά και τη βροχή που ήρθε να ανακατέψει ακόμα περισσότερο την τράπουλα.

Στο ξεκίνημα της ημέρας ήταν ο Jari-Matti Latvala αυτός που έδειχνε το δρόμο με το Toyota Yaris WRC αλλά από τη δεύτερη ειδική της ημέρας και μετά, ο Lappi πήρε τη σκυτάλη. Και σε κάθε ΕΔ, άνοιγε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του.

Μάλιστα ήταν αρκετά τυχερός αφού έβγαλε χωρίς απώλειες την μήκους 38.15 χιλιομέτρων Cetibeli, εκεί όπου η βροχή έφερε τα πάνω κάτω στην κατάταξη. Έτσι εκεί βρίσκεται πλέον δεύτερος ο Sebastien Ogier που θυμίζουμε πως είναι 40 πόντους μακριά από τον Ott Tanak στη βαθμολογία.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του σκαρφάλωσε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe WRC – ο Βέλγος ανέβηκε από έβδομος, τρίτος στην προαναφερθείσα ειδική και στοχεύει κι αυτός στο να πλησιάσει τον Tanak στη βαθμολογία, είναι 33 πόντους πίσω του. Οι διαφορά Ogier-Neuville είναι στα επτά μόλις δέκατα του δευτερολέπτου!

Ακολουθούν το Ford Fiesta WRC του Teemu Suninen, τα i20 Coupe WRC των Andreas Mikkelsen και Dani Sordo, καθώς και το Toyota Yaris του Kris Meeke. Όσο για τον Tanak, είναι μόλις όγδοος και 97 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, καθώς το πρωί «καθάριζε» τις ειδικές και στην πορεία είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό που του στοίχισε περισσότερο από ένα λεπτό.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) 1:59:53.7
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +17.7
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +18.4
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +44.4
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +1:04.1
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +1:25.2
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +1:32.1
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:37.4
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:42.5
Tidemand / Floene (Ford Fiesta WRC) +3:45.4

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει ξανά δύο loop των τριών ειδικών διαδρομών, συνολικής απόστασης 110 χιλιομέτρων.