Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ταχύτερος ο Rovanpera στο… χωμάτινο shakedown

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ταχύτερος ο Rovanpera στο… χωμάτινο shakedown

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ταχύτερος ο Rovanpera στο… χωμάτινο shakedown

ΑΓΩΝΕΣ

O νεαρός Kalle Rovanpera με το Yaris WRC της Toyota Gazoo Racing σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο shakedown του Ράλι Σουηδίας.

Advertisement
Advertisement

Με τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι να επηρεάζεται σημαντικά από τις ήπιες καιρικές συνθήκες, πράγμα εμφανές και στο «ζέσταμα» που έγινε με το παραδοσιακό χιόνι να λάμπει διά της απουσίας του.

Ο ταλαντούχος Φινλανδός σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο τέταρτο και τελευταίο πέρασμά του, με τα ιαπωνικά αγωνιστικά να κάνουν κατάληψη στο Top3 καθώς ακολούθησαν σε χρόνους οι Sebastien Ogier και Elfyn Evans.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στάθηκε στο λιγοστό χιόνι και πάγο: «Πάντα ζητάμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά το shakedown ήταν εξαιρετικά σημαντικό καθώς πήραμε ένα πολύ σημαντικό μάθημα του πως λειτουργούν αυτά τα ελαστικά στο χώμα. Προσπάθησα να κατανοήσω τα επίπεδα πρόσφυσης και το πόσο κρατάνε».

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Kalle Rovanperä Toyota Yaris 3min57.7sec
2. Sébastien Ogier Toyota Yaris +3.5sec
3. Elfyn Evans Toyota Yaris +3.6sec
4. Craig Breen Hyundai i20 +5.4sec
5. Ott Tänak Hyundai i20 +7.0sec
6. Takamoto Katsuta Toyota Yaris +7.2sec
7. Teemu Suninen Ford Fiesta +9.2sec
8. Thierry Neuville Hyundai i20 +9.8ec
9. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +9.8sec
10. Esapekka Lappi Ford Fiesta +10.7sec

 

Advertisement

Όσο για την επίσημη δράση, θυμίζουμε πως το πρόγραμμα του αγώνα άλλαξε άρδην λόγω των υπερβολικά ήπιων για την εποχή καιρικών συνθηκών. Συνολικά ακυρώθηκαν οκτώ ειδικές διαδρομές, ανάμεσά τους και η εναρκτήρια υπέρ-ειδική του Κάρλσταντ που τελικά αποτέλεσε σόου χωρίς επίσημη χρονομέτρηση.

Advertisement

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις ειδικές διαδρομές, οι οποίες επαναλαμβάνονται το Σάββατο – οι δύο εκ των οποίων είναι σε Νορβηγικά εδάφη. Όσο για την Κυριακή έχουμε τη διπλή πραγματοποίηση της ειδικής Likenas, με το δεύτερο πέρασμα από αυτή να αποτελεί και την Power Stage.