Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Σουηδίας: Μεγάλο προβάδισμα για Tanak, χαμός πίσω του!

Ελλάδα 3:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Σουηδίας: Μεγάλο προβάδισμα για Tanak, χαμός πίσω του!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Σουηδίας: Μεγάλο προβάδισμα για Tanak, χαμός πίσω του!

ΑΓΩΝΕΣ

Αγκαλιά με τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας, δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι ο Ott Tanak!

Advertisement
Advertisement

O Εσθονός που βρέθηκε για λίγο στην πρωτοπορία το πρωί της Παρασκευής, έχασε έδαφος αλλά αντεπιτέθηκε κλείνοντας το σκέλος δεύτερος, ήταν το μεγάλο αφεντικό του Σαββάτου! Ο οδηγός της Toyota κέρδισε τρεις από τις επτά ειδικές διαδρομές της ημέρας και απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας, της τάξης των 54.5 δευτερολέπτων!

«Ευτυχώς έβγαλα όλη τη μέρα χωρίς προβλήματα ή απρόοπτα. Ειδικά στις απογευματινές ειδικές διαδρομές, τα επίπεδα πρόσφυσης άλλαζαν σε κάθε στροφή και σε κανένα σημείο δεν ήξερες τι να περιμένεις. Ελπίζω να ελέγξω τα πράγματα την Κυριακή, δεν θα είναι όμως εύκολο», είπε ο Tanak που ξεκίνησε τη μέρα όντας δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Teemu Suninen, τον οποίο εκτόπισε με το «καλημέρα» κι έπειτα άνοιξε διαφορά.

Πίσω του όμως γίνεται χαμός καθώς μόλις 2.3 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους τρεις οδηγούς που μάχονται για μία θέση στο βάθρο. Ανάμεσά τους δεν είναι ο Suninen που έχασε χρόνο βάζοντας σημάδι ένα snowbank, πράγμα που του στέρησε χρόνο, πριν στείλει το Ford Fiesta WRC της M-Sport σε ένα δέντρο, πληγώνοντας έτσι το roll cage.

Στη δεύτερη θέση έχουμε… δύο οδηγούς με τον ίδιο ακριβώς χρόνο καθώς στο φινάλε της τελευταίας ειδικής της ημέρας, ο Andreas Mikkelsen με το Hyundai i20 WRC είδε τον Esapekka Lappi να τον πιάνει με το Citroen C3.

Advertisement

Πίσω τους, στα 2.3 δευτερόλεπτα βρίσκεται ο Thierry Neuville, που τη γλίτωσε φθηνά όταν έχασε τον έλεγχο του i20 και έκανε περιστροφή 180 μοιρών προτού συνεχίσει το δρόμο του στην ειδικά Βαργκάσεν.

Advertisement

Πέμπτος έμεινε ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta της M-Sport, που έχασε έδαφος το απόγευμα αλλά παραμένει μακριά από τη μάχη της έβδομης θέσης. Εκεί ο Kris Meeke με το Toyota Yaris, παρέμεινε μπροστά από τον Sebastien Loeb που έχασε χρόνο το πρωί καθώς βάσει των σημειώσεών του ακολουθούσε επιφυλακτικό ρυθμό, πάτησε όμως γκάζι το απόγευμα.

Όσο για τους Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala, επανεκκίνησαν μετά την εγκατάλειψή τους από το πρώτο σκέλος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τρεις ειδικές αλλά είναι ακόμα στην 33η θέση ενώ ο Φινλανδός πήρε μία και καθώς είχε ένα ακόμα λάθος με το οποίο έθαψε το Yaris του στο χιόνι, είναι εικοστός-πέμπτος.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:19:31.7
2. Mikkelsen / Jaeger-Amland (Hyundai i20 WRC) +54.5
= Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) &
4. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 56.8
5. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +1:08.7
6. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +1:36.5
7. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +1:38.1
8. Tidemand / Floene (Ford Fiesta WRC) +3:08.0