Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Σουηδίας: Καταστροφή για Neuville, μπροστά ο Latvala

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC-Ράλι Σουηδίας: Καταστροφή για Neuville, μπροστά ο Latvala

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Σουηδίας: Καταστροφή για Neuville, μπροστά ο Latvala

ΑΓΩΝΕΣ

Ο εφιάλτης του Ράλι Μόντε Κάρλο, επαναλήφθηκε και στη Σουηδία για τον Thierry Neuville. Ο οδηγός της Hyundai είχε και πάλι τον αγώνα στα χέρια του όταν τα τίναξε όλα στον αέρα!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Βέλγος είχε αποκτήσει προβάδισμα της τάξης των 40 δευτερολέπτων και παρότι αυτό θεωρούνταν ασφαλές, ένα λάθος στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας του στέρησε ένα τροχό και τον έθεσε εκτός σκέλους.

Μάλιστα η ειρωνεία είναι πως και στο Μόντε Κάρλο, η καταστροφή ήρθε το βράδυ του Σαββάτου. Ο Neuville θα επανεκκινήσει την Κυριακή βάσει του κανονισμού Rally2 αλλά πλέον, έχοντας χάσει πέντε λεπτά, μοναδικός του στόχος είναι οι πέντε βαθμοί της Power Stage.

Μετά τα παραπάνω, έχουμε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τη νίκη στο λευκό φόντο της Σουηδίας καθώς απομένουν τρεις ειδικές διαδρομές και τρεις οδηγοί διεκδικούν τη νίκη, με μόλις 16.6sec να τους χωρίζουν!

Advertisement
Advertisement

Στην πρωτοπορία είναι ο Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris WRC, όμως όλη μέρα βλέπει τους οδηγούς της M-Sport να ροκανίζουν τη μεταξύ τους διαφορά. Ειδικά ο Ott Tanak ήταν το πρόσωπο της ημέρας, μειώνοντας τη διαφορά από τον Φινλανδό στα 3.8sec.

Όμως κανένας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastien Ogier, που με γρήγορους χρόνους το απόγευμα μπήκε πλέον κι αυτός για τα καλά στο παιχνίδι.

Advertisement

Ο Hayden Paddon έχασε την ενεργητική υποβοήθηση στο τιμόνι του i20 WRC και μαζί μερικές θέσεις ενώ στα θύματα της ημέρας συγκαταλέγεται και ο Kris Meeke. Ο οδηγός της Citroen συνέχισε ευθεία σε μία αριστερή στροφή στο δεύτερο πέρασμα από τη Hagfors. Συνέχισε αλλά έχασε περισσότερα από οκτώ λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί, πως είχε εγκαταλείψει στην πρεμιέρα του Μόντε Κάρλο.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ15:

1 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota 2h04m59.3s
2 Ott Tanak, M.Jarveoja Ford 3.8s
3 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Ford 16.6s
4 Dani Sordo, M.Marti Hyundai 1m39.5s
5 Craig Breen, S.Martin Citroen 2m04.5s
6 Elfyn Evans, D.Barritt Ford 3m44.7s
7 Hayden Paddon, J.Kennard Hyundai 5m00.2s
8 Stephane Lefebvre, G.Moreau Citroen 5m37.0s
9 Pontus Tidemand, J.Andersson Skoda 6m36.7s
10 Teemu Suninen, M.Markkula Ford 7m52.9s
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
ps@newsauto.gr
https://www.facebook.com/SeitanF1/
https://www.instagram.com/seitanf1/
https://twitter.com/PanosSeitanidis
https://www.youtube.com/user/panosseitan