Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαφάρι: Μάχη επιβίωσης στην Αφρική (videos)

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σαφάρι: Μάχη επιβίωσης στην Αφρική (videos)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαφάρι: Μάχη επιβίωσης στην Αφρική (videos)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Σαφάρι στην κορυφή, με τη δοκιμασία στην Κένυα να αποδεικνύεται όσο σκληρή ήταν και πριν από 19 χρόνια – την τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επισκέφτηκε την Αφρικανική ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Hyundai κατάφερε να επιβιώσει των ειδικών διαδρομών της Πέμπτης, αν και έφτασε στον τερματισμό της ημέρας με πρόβλημα στον κινητήρα του i20 Coupe WRC και δύο κλαταρισμένα ελαστικά!

«Ήταν δραματικό το φινάλε με τα κλαταρισμένα ελαστικά αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε στο σέρβις. Ήταν μία δύσκολη ημέρα όμως το ίδιο δύσκολη θα είναι και η αυριανή», σχολίασε ο Βέλγος.

Το προβάδισμά του είναι στα 19.1 δευτερόλεπτα, με τον Takamoto Katsuta να είναι αυτός που τον ακολουθεί, παρότι κάποια στιγμή έσβησε προσωρινά ο κινητήρας του Toyota Yaris του. Από εκεί και πέρα, τα προβλήματα ήταν ατελείωτα.

Advertisement
Advertisement

Ο Ott Tanak μαχόταν στην κορυφή αλλά έχασε ένα περίπου λεπτό λόγω κλαταρισμένου ελαστικού στο Hyundai i20 Coupe WRC, με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier είχε διαρροή λαδιού στο Yaris του και είναι ένα ακόμα λεπτό πιο πίσω.

Ο Gus Greensmith είναι πέμπτος παρότι πλήγωσε την αντιστρεπτική ράβδο του Ford Fiesta της M-Sport και πίσω του είναι ο teammate του, Adrien Fourmaux.

Advertisement

Εκτός μάχης είναι ξανά ο Kalle Rovanpera, που κόλλησε στο αφρικανικό χώμα. Την ίδια μοίρα είχε και ο teammate του στην Toyota, Elfyn Evans, αυτός καταστρέφοντας την εμπρός δεξιά ανάρτηση του Yaris.

Και δεν ήταν μόνο αυτοί, αφού ένα λάθος πλήγωσε την ανάρτηση και του i20 Coupe WRC του Dani Sordo ενώ ο Oliver Solberg, τραυμάτισε υπερβολικά και το δικό του Hyundai.

Advertisement

H κατάταξη μετά το σκέλος της Παρασκευής:

1. T Neuville / M Wydaeghe, Hyundai i20 1hr 23min 19.1sec
2. T Katsuta / D Barritt, Toyota Yaris +18.8sec
3. O Tänak / M Järveoja, Hyundai i20 +55.8sec
4. S Ogier / J Ingrassia, Toyota Yaris +1min 49.4sec
5. G Greensmith / C Patterson, Ford Fiesta +1min 56.1sec
6. A Fourmaux / R Jamoul, Ford Fiesta +2min 19.1sec

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 132.08 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης:
Επιβεβαίωση newsauto: Με υπέρ-ειδική στο κέντρο της Αθήνας το Ράλι Ακρόπολις
Σφοδρό ατύχημα σε αγώνα ράλι (+video)
Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική