Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πολωνίας: Τα ηνία στον Tänak

Ελλάδα 23:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πολωνίας: Τα ηνία στον Tänak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πολωνίας: Τα ηνία στον Tänak

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το πρώτο σκέλος του Ράλι Πολωνίας, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος! Μετά από 9 ειδικές διαδρομές (σε σύνολο 21) και 121.92 αγωνιστικά χιλιόμετρα (σε σύνολο 306.1), μόλις 20 δευτερόλεπτα χωρίζουν τα πρώτα πέντε πληρώματα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στην κορυφή βρίσκεται το Ford Fiesta WRC της DMACK με τον Ott Tänak πίσω από το τιμόνι, αν και μέσα στην ημέρα η πρωτιά άλλαξε χέρια τρεις φορές, με τρεις διαφορετικούς οδηγούς να βρίσκονται στην πρώτη θέση της γενικής!

Μετά την επικράτηση του Thierry Neuville στην εναρκτήρια υπέρ-ειδική, ο Εσθονός Tanak κέρδισε τέσσερις, ο Hayden Paddon με το Hyundai i20 WRC κέρδισε 3 ενώ από μία πήραν τα Polo R WRC των Andreas Mikkelsen και Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

Στις πολύ γρήγορες λοιπόν ειδικές διαδρομές του Πολωνικού βορρά, είχαμε φοβερή κόντρα στην κορυφή, με τον Tänak να αναλαμβάνει την πρωτοπορία στη γενική, μόλις στην όγδοη από τις συνολικά δέκα ειδικές διαδρομές που έχουν διεξαχθεί. Το πέτυχε εκτοπίζοντας από την 1η θέση τον Mikkelsen που είχε την πρωτοπορία επί πέντε ειδικές. Όμως το απόγευμα ο Νορβηγός δεν ήταν ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του και τελικά έμεινε 4.2sec πίσω από τον Εσθονό.

Παρόμοια παράπονα έκανε και ο Paddon για το i20 αλλά παρ’ όλα αυτά, κέρδισε τρεις ειδικές και παραμένει στην κούρσα για τη νίκη αφού είναι άλλα έξι δευτερόλεπτα πιο πίσω και παράλληλα, έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ogier. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, πήρε την τελευταία ειδική και προσπάθησε να ελέγξει το ντισαβαντάζ του να βγαίνει πρώτος στο δρόμο.

Advertisement

Ακολουθεί το Hyundai του Thierry Neuville που είχε μία μικρή έξοδο και ο Jari-Matti Latvala, με τον οδηγό της Volkswagen Motorsport να αδυνατεί να βρει ρυθμό. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα δύο Citroen DS3 WRC και τα δύο πληρώματα της M-Sport.

ostberg-poland16-a640

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
01. Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, 1h 01m 23.0s
02. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 4.2s
03. Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai, + 10.2s
04. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 16.3s
05. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 20.4s
06. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 36.6s
07. Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau (F/F), Citroën, + 39.4s
08. Craig Breen/Scott Martin (IRL/GB), Citroën, + 41.1s
09. Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 58.6s
10. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 1m 06.7s

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει συνολικά επτά ειδικές διαδρομές και 124 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Κι αυτά χωρίς ενδιάμεσο service!