Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Σε θέση οδηγού ο Tanak!

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Σε θέση οδηγού ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Σε θέση οδηγού ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από τις τρεις συνεχόμενες νίκες του σε Φινλανδία, Γερμανία και Τουρκία, ο Ott Tanak μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου. Και φαίνεται διατεθειμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητές του, καθώς μετά το τέλος του πρώτου σκέλους του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, έχει το προβάδισμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Και μάλιστα, αυτό είναι μεγάλο καθώς ο Εσθονός είναι 28.8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Thierry Neuville. Ο οδηγός της Toyota ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα, έκανε χατ-τρικ στις πρωινές ειδικές και μετά την προσεκτική οδήγηση στην ομίχλη, πήρε άλλες δύο ειδικές το απόγευμα!

Ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC της M-Sport ήταν ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ώσπου ένα πρόβλημα στον κινητήρα έθεσε εκτός μάχης τον περυσινό νικητή στην Ουαλία.

Advertisement
Advertisement

Έτσι κέρδισε θέσεις ο Neuville που ταλαιπωρήθηκε το πρωί, ήταν δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά του Hyundai i20 Coupe WRC και έκανε κάποια λάθη. Διόρθωσε όμως το set-up στο σέρβις και έκλεισε την ημέρα οριακά μπροστά από τους τρεις οδηγούς που τον καταδιώκουν και είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 δευτερολέπτων.

Στα 2.5 και 7.1 είναι τα δύο Toyota Yaris των teammates του Tanak, που σίγουρα θα παίξουν το ρόλο τους επιδιώκοντας να βοηθήσουν τον Εσθονό. Τρίτος είναι ο Jari-Matti Latvala και τέταρτος ο Esapekka Lappi.

Suninen-GB18-a640

Advertisement

Την πεντάδα συμπληρώνει ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου, Sebastien Ogier. Ο Γάλλος ξεκίνησε εφιαλτικά την ημέρα, με δύο λάθη και με προβλήματα στο κιβώτιο του Fiesta WRC όπου έχασε την πρώτη και τη δεύτερη σχέση, κατάφερε να ανακάμψει. Στο μεσημεριανό σέρβις άλλαξε και κιβώτιο και «πάτησε γκάζι», μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 1hr 06min 04.3sec
2. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 28.8sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 31.3sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 35.9sec
5. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 38.2sec
6. C Breen / S Martin IRL Citroën C3 + 48.8sec

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου είναι σχεδόν… εξαντλητικό για τα πληρώματα, που πιάνουν δουλειά στις 5μιση το πρωί σε μία ημέρα όπου η δράση απλώνεται σε 15 ώρες! Το πρωινό μέρος περιλαμβάνει πέντε ειδικές, οι τέσσερις εκ των οποίων επαναλαμβάνονται το απόγευμα. Συνολικά, το σκέλος αυτό περιλαμβάνει 150.24 αγωνιστικά χιλιόμετρα, χωρίς όμως μεσημεριανό σέρβις!