ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Είδε… φως ο Tanak!

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ουαλίας: Είδε… φως ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Είδε… φως ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak άρπαξε τα ηνία στη γενική κατάταξη του Ράλι Ουαλίας επικρατώντας στη νυχτερινή, τελευταία ειδική διαδρομή του σκέλους της Παρασκευής.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Toyota πήγε στον δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος έχοντας προβάδισμα 17 πόντων έναντι του Sebastien Ogier στη βαθμολογία. Και προς το παρόν, είναι μπροστά του και στην κατάταξη.

Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ένα άλλο Yaris WRC που βρισκόταν στην πρώτη θέση, αυτό του Kris Meeke. Παρότι ο Βόρειο-Ιρλανδός δεν πρώτευσε σε κανένα από τα εννέα χωμάτινα τεστ του πρώτου σκέλους, κρατούσε μέχρι την τελευταία ΕΔ τα ηνία.

Όμως στο φινάλε υποχώρησε και είναι πλέον τρίτος, 3.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak που ξεπέρασε ένα πρόβλημα με τα φώτα του αγωνιστικού του και 0.2 πίσω από το Citroen C3 WRC του Ogier που ανέβαζε ρυθμό όσο περνούσε η ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο παιχνίδι παραμένει και ο Thierry Neuville, που επίσης διεκδικεί τον τίτλο, όντας τέταρτος αλλά μόλις 8.4 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή με το i20 Coupe WRC. Πιο πίσω, έχουμε μάχη για την Πέμπτη πλέον θέση, με δύο ακόμα Hyundai των Andreas Mikkelsen και Craig Breen αλλά και το Ford Fiesta WRC του Teemu Suninen.

Στα θύματα της ημέρας ήταν ο Jari-Matti Latvala που ενώ ήταν σε θέσεις βάθρου έκανε τούμπες και η εκτεταμένες ζημιές στο Toyota Yaris του σημαίνουν πως δεν θα επανεκκινήσει. Σε αντίθεση με τον Esapekka Lappi που έπεσε σε χαντάκι με το C3 WRC και κόλλησε εκεί. Θα επιστρέψει όμως στη μάχη.

Advertisement

Όλα αυτά με τον καιρό να είναι… βρετανικός με αρκετή βροχή αλλά και διαλείμματα ήλιου το απόγευμα.

Αναλυτικά η κατάταξη:
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:14:30.8
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +3.4
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +3.6
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +8.4
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +25.7
Breen / Nagle (Hyundai i20 WRC) +33.5
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +37.4
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +51.8

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 151.24 χιλιόμετρα.