Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντσα: Πήρε κεφάλι ο Ogier (vids)

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μόντσα: Πήρε κεφάλι ο Ogier (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντσα: Πήρε κεφάλι ο Ogier (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Toν Sebastien Ogier βρήκε στην κορυφή των χρόνων η ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του Ράλι της Μόντσα, που αποτελεί τον δωδέκατο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Σε μία ημέρα όπου ο Γάλλος και ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Elfyn Evans, εναλλάχθηκαν πέντε φορές στην κορυφή, τα πράγματα δείχνουν καλά για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Είναι βλέπετε μία ανάσα από τον όγδοο τίτλο του, συγκεκριμένα τρεις ειδικές διαδρομές μακριά.

Ο Ogier έχει το ελάχιστο προβάδισμα του μισού δευτερολέπτου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται τη νίκη. Ούτε καν τη δεύτερη θέση αφού με το βαθμολογικό προβάδισμα των 17 πόντων, του αρκεί να ακολουθήσει συντηρητικό ρυθμό στο τελευταίο σκέλος, διασφαλίζοντας πως θα φτάσει με ασφάλεια στον τερματισμό.

Πίσω από το δίδυμο της Toyota που με τη σειρά της είναι αγκαλιά με τον τίτλο στους κατασκευαστές, βρίσκονται τρία Hyundai i20 Coupe WRC. Όμως είναι οDani Sordo αυτός που πλέον βρίσκεται στις θέσεις βάθρου.

Advertisement
Advertisement

Ο Thierry Neuville κέρδισε την εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας αλλά είχε έξοδο που του στοίχησε στην επόμενη. Όμως συνέχισε, έχοντας… αλλάξει την αεροδυναμική του αγωνιστικού του και τελικά έκλεισε το σκέλος τέταρτος, μπροστά από τον ταλαντούχο Oliver Solberg.

Δείτε στιγμές από τη δράση του Σαββάτου, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris 2hr 13min 27.2sec2. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +0.5sec3. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 +27.4sec4. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 +46.6sec5. O Solberg / E Edmondson SWE Hyundai i20 +1min 21.2sec6. T Katsuta / A Johnston GBR Toyota Yaris +1min 38.8sec

Advertisement

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 39.53 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC Ράλι Μόντσα: Ταχύτερος ο Rovanpera στο shakedown (vid)
Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Βόμβα Αυγενάκη – Υπερειδική στο ΟΑΚΑ
F1 Vlog για το GP της χώρας της σάμπα, του καφέ και του Pele (video)