Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντσα: Δράμα για Evans, αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μόντσα: Δράμα για Evans, αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντσα: Δράμα για Evans, αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Σαράντα χιλιόμετρα χωρίζουν τον Sebastien Ogier από την κατάκτηση του έβδομου τίτλου του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος που πήγε στην Ιταλία και το Ράλι Μόντσα υστερώντας κατά 14 βαθμών του teammate του στην Toyota, Elfyn Evans, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο θρόνο αφού προηγείται, την ώρα που ο Ουαλός είναι εκτός αγώνα!

Ο Ogier μαχόταν όλη μέρα για την πρώτη θέση στην κατάταξη, με τον Dani Sordo της Hyundai Motorsport. Τελικά εδραιώθηκε μπροστά του, κλείνοντας το σκέλος με προβάδισμα 17.8 δευτερολέπτων, δαμάζοντας τις δύσκολες συνθήκες αφού το χιόνι στις ιταλικές Άλπεις αλλού άρχιζε να λιώνει κι αλλού έδινε τη θέση του στον πάγο.

Κάπως έτσι την πάτησε ο Evans που ενώ στα μισά της απογευματινής ειδικής διαδρομής “Gerosa” ήταν ταχύτερος όλων, υποτίμησε τον πάγο, το Yaris WRC γλίστρησε εκτός δρόμου και κατέληξε σε ένα δέντρο. Μάλιστα, ο άτυχος οδηγός που πέταξε στα σκουπίδια μία μοναδική ευκαιρία για να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο, έσπευσε ξανά στο δρόμο για να προειδοποιήσει τον Ogier που εμφανιζόταν αμέσως μετά από αυτόν στην ειδική!

Advertisement
Advertisement

Ο 36χρονος έχει πίσω του δύο i20 Coupe WRC αφού άλλα 4.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sordo, είναι ο πρωταθλητής του 2019, Ott Tanak, που ελπίζει σε ένα θαύμα. Δηλαδή μία ατυχία για τον Ogier την Κυριακή. Πάντως, με την παρούσα κατάταξη, η Hyundai Motorsport παραμένει μπροστά από τη Toyota Gazoo Racing στη μάχη των κατασκευαστών.

sordo-monza20-b1000x600

Ακολουθούν οι Φινλανδοί Esapekka Lappi (M-Sport) και Kalle Rovanpera (Toyota), παρότι ο πρώτος είχε ένα τετ α κε ενώ ο δεύτερος «φίλησε» ένα τοίχο με το Yaris.

Advertisement

Πιο άτυχοι ήταν οι Gus Greensmith και Ole Christian Veiby που είχαν άσχημες εξόδους στην ίδια στροφή ενώ ο Thierry Neuville δεν επανεκκίνησε μετά την ατυχία της Παρασκευής.

Ragues-Pierre-monza20-a1000x600

Advertisement

Έκτος έχει ανέβει ο εντυπωσιακός Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia Evo της WRC3 (!) ενώ ο ένατος γενικής Mads Ostberg ηγείται της κατάταξης της WRC2.

Όσο για την Ελληνική συμμετοχή, του Νίκου Παυλίδη με συνοδηγό στο Skoda Fabia Evo RC2 τον Allan Harryman και τα χρώματα από το «Όραμα Ελπίδας», έκαναν τη διαδρομή απογοήτευση-ενθουσιασμός! Ξεκίνησαν την ημέρα από την 57η θέση αλλά πρόλαβαν να οδηγήσουν μόνο τα 30 από τα 120 αγωνιστικά χιλιόμετρα της ημέρας.

Pavlidis-monza20-e1000x600

Advertisement

Κι αυτό διότι τέσσερις ειδικές ακυρώθηκαν, οι τρεις λόγω ατυχημάτων προπορευόμενων αγωνιστικών και η μία λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που θα έκανε τη διεξαγωγή της μη ασφαλή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μια μικροέξοδος του πληρώματος στην όγδοη ειδική, τους καθυστέρησε σημαντικά, ρίχνοντας τους αρκετές θέσεις στην κατάταξη. Όμως στο δεύτερο πέρασμα από την ίδια διαδρομή, σημείωσαν τον 23ο ταχύτερο χρόνο γενικής, κερδίζοντας πολύ έδαφος!

Συγκεκριμένα, βρίσκονται στην 51η θέση ανάμεσα στα 75 πληρώματα που ολοκλήρωσαν το σκέλος του Σαββάτου.

Pavlidis-monza20-c1000x600

Η κατάταξη:

1. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris 1hr 47min 47.2sec
2. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 +17.8sec
3. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 +22.1sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Ford Fiesta +38.2sec
5. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +1min 10.1sec
6. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Skoda Fabia +3min 20.6sec

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει τρεις απαιτητικές ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 40.35 χιλιομέτρων, μετά από τις οποίες θα γνωρίζουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020!

Pavlidis-monza20-f1000x600

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!