Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Τρόμαξε αλλά προηγείται ο Ogier

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Τρόμαξε αλλά προηγείται ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Τρόμαξε αλλά προηγείται ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier παρέμεινε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο οδηγός της M-Sport έχει προβάδισμα 14.9 δευτερολέπτων, παρά το λάθος που παραλίγο να του στερήσει τα πάντα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος έριξε το Ford Fiesta WRC σε ένα χαντάκι στην προτελευταία ειδική της ημέρας και χρειάστηκε τη βοήθεια των θεατών για να επιστρέψει στο δρόμο. Είδε όμως το μεγάλο προβάδισμα που είχε χτίσει στις βρεγμένες ειδικές (το χιόνι απουσιάζει φέτος) να συρρικνώνεται στα 14.9 δευτερόλεπτα. Πάντως ο Ogier παραμένει φαβορί για τη νίκη που αν έρθει, θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη επιτυχία του στο συγκεκριμένο ράλι.

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα αλλά τουλάχιστον είμαστε ακόμα εδώ και είμαι στην πρώτη θέση! Θα ήταν καλύτερα να μην είχα κάνει αυτό το λάθος, καθώς θα ήμουν ένα λεπτό μπροστά. Αύριο πρέπει να τα πάω καλύτερα», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Αυτός που τον καταδιώκει είναι ο πρώην teammate του, Ott Tänak, που αντεπιτέθηκε από την 5η θέση που είχε χθες και παρά την ισχυρή βροχόπτωση, κέρδισε πολύ έδαφος. Ο Εσθονός κέρδισε δύο από τις έξι ειδικές της ημέρας, στο ντεμπούτο του με το Toyota Yaris WRC της Gazoo Racing.

Ο Andreas Mikkelsen που ήταν δεύτερος χθες με το Hyundai i20 Coupe WRC, έχασε χρόνο κάνοντας λάθος σε μία διασταύρωση στην εναρκτήρια ειδική του σκέλους και στη συνέχεια εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα.

Έτσι ο οδηγός της κορεάτικης ομάδας που είναι σε θέση βάθρου, είναι ο Dani Sordo. O Ισπανός έχασε χρόνο με λάθος επιλογή ελαστικών ενώ στην πορεία θόλωνε και το παρμπρίζ του i20 αναγκάζοντάς τον να μην κινείται στο όριο. Είναι πλέον ένα λεπτό πίσω από τον Tanak και απειλείται από τα άλλα δύο Yaris, των Esapekka Lappi και Jari-Matti Latvala.

Advertisement

Lappi-monte18-rbpool-a640

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το τέλος της δεύτερης μέρας:

Advertisement

1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2:07:15.4
2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +14.9
3. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +59.7
4. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Toyota Yaris WRC) +1:09.9
5. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:10.1
6. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen DS3 WRC) +2:45.5
7. Bryan Bouffier / Xavier Panseri (Ford Fiesta WRC) +3:34.6
8. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +4:01.7
9. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +4:04.1
10. Craig Breen / Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +5:06.6

To σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop δύο ειδικών διαδρομών έκαστο, βόρεια της Γκαπ, ενώ η δράση της ημέρας ολοκληρώνεται με τη νυχτερινή ειδική «Bayons – Breziers». Συνολικά τα πληρώματα θα καλύψουν 117.55 αγωνιστικά χιλιόμετρα.