Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Τριπλή μάχη για τη νίκη

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Τριπλή μάχη για τη νίκη

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Τριπλή μάχη για τη νίκη

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου σκέλους του Ράλι Μόντε Κάρλο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει: δύο Yaris είναι στην κορυφή με ένα i20 μία ανάσα πίσω τους!

Advertisement
Advertisement

Μόνο που σε αντίθεση με 24 ώρες νωρίτερα, ο οδηγός της Toyota που έχει τα ηνία στη γενική κατάταξη του εναρκτήριου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι του 2020, είναι ο Elfyn Evans.

O Βρετανός άλλαξε τρεις φορές θέσεις με το νέο του teammate, Sebastien Ogier, κατάφερε όμως να «επιβιώσει» μίας ατυχούς στιγμής στην τελευταία ειδική της ημέρας. Ο Ουαλός περιέγραψε τη συνέβη: «Στην τελευταία στροφή της ειδικής που είχε πάγο, αποφάσισα να είμαι λίγο αισιόδοξος με το γκάζι και βγήκα εκτός δρόμου. Ευτυχώς δεν έπεσα στο χαντάκι».

Από την πλευρά του ο Ogier είπε: «Ήμουν λίγο προσεκτικός στην τελευταία ειδική και αυτό μου κόστισε σε χρόνο. Όμως η διαφορά είναι πολύ μικρή, αύριο αρχίζουν όλα σχεδόν από το μηδέν».

Advertisement
Advertisement

Τους δύο οδηγούς της Toyota Gazoo Racing χωρίζουν 4.9 δευτερόλεπτα. Όμως μόλις 1.5 δευτερόλεπτο πιο πίσω βρίσκεται η απειλή που ακούει στο όνομα Thierry Neuville. Ο Βέλγος κέρδισε 3 από τις 4 ειδικές της ημέρας ανακτώντας τη χαμένη εμπιστοσύνη τους έχοντας διορθώσει τις σημειώσεις του σχετικά με τα σημεία των ειδικών που κρατούσαν πάγο.

Στη τέταρτη θέση αλλά πολύ πιο πίσω βρίσκεται ένας ακόμα οδηγός της Hyundai Motorsport, o Sebastien Loeb, που το πρωί χτύπησε σε ένα ανάχωμα και το απόγευμα είχε μία μικρή έξοδο. Ατυχείς στιγμές που επέτρεψαν στον Esapekka Lappi με το Fiesta της M-Sport Ford, να βρεθεί σε απόσταση βολής.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris 2hr 28min 35.1sec
2. S Ogier / J Ingrassia FRAToyota Yaris +4.9sec
3. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +6.4sec
4. S Loeb / D Elena FRA Hyundai i20 +2min 24.3sec
5. E Lappi / J Ferm FIN Ford Fiesta +2min 38.4sec

Advertisement

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες), συνολικούς μήκους 63.54 αγωνιστικών χιλιομέτρων.