Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Συγκλονιστική μάχη Ogier-Neuville

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Συγκλονιστική μάχη Ogier-Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Συγκλονιστική μάχη Ogier-Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία ημέρα πέρασε αλλά η μάχη στο Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, καλά κρατεί! Sebastien Ogier και Thierry Neuville θα ριχτούν στη μάχη του τελευταίου σκέλους με μόλις 4.3 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν!

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία ακόμα ημέρα… πόκερ, με τις επιλογές στρατηγικής σε ότι αφορούσε στα ελαστικά, να είναι ποικίλες και σε κάποιες περιπτώσεις καθοριστικές. Ο Ogier ξεκίνησε δυναμικά τη μέρα, άνοιξε τη διαφορά των 2 δευτερολέπτων στα 5.6 αλλά ο Neuville απάντησε δις, ροκανίζοντας ξανά το προβάδισμα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Η μέρα έκλεισε με τον Ogier να κερδίζει μερικά ακόμα δέκατα στην τελευταία μάχη του σκέλους.

«Έχω μεγάλο προβάδισμα, το διπλασίασα σε σχέση με το ξεκίνημα της ημέρας», είπε χαριτολογώντας ο Γάλλος που κάνει ντεμπούτο με το Citroën C3 WRC. «Περιμένω καλύτερες συνθήκες αύριο και θα είναι έντονη η μάχη στο φινάλε. Είμαι σίγουρος πως ο Thierry δεν θα το βάλει κάτω. Θέλουμε και οι δύο να φτάσουμε στον τερματισμό αλλά θέλουμε και οι δύο να κερδίσουμε».

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Βέλγο οδηγό της Hyundai Motorsport, ξέρει πως το να κερδίσει τον Ogier στην έδρα του δεν θα είναι εύκολο: «Κινήθηκα με ασφάλεια. Ο Ogier είναι στην έδρα του, στη δική του περιοχή. Ξέρει καλά τις ειδικές και εγώ έπρεπε να προσέχω περισσότερο».

Πίσω τους γίνεται μεγάλη μάχη για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, ωστόσο ο πλησιέστερος αντίπαλος είναι σχεδόν δύο λεπτά πίσω! Τρίτος έκλεισε την ημέρα ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb, που είχε μία συναρπαστική μάχη με τον Jari-Matti Latvala, κατά την οποία άλλαξαν τρεις φορές θέσεις.

Ο οδηγός της Hyundai είναι 2.3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόλογό του στην Toyota, με ένα άλλο Yaris, αυτό του Ott Tanak, να σκαρφαλώνει στην πέμπτη θέση. Ο Εσθονός που έχασε έδαφος όταν έσπασε ένα τροχό την Παρασκευή, αντεπιτέθηκε, κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και μπήκε ξανά στη μάχη. Είναι άλλα 15 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Advertisement

Ο Kris Meeke είναι έκτος με το Yaris WRC, χωρίς να απειλεί αλλά και χωρίς να απειλείται αφού πίσω του έχει δύο αυτοκίνητα κατηγορίας R5. Εκτός μάχης τέθηκε ο Andreas Mikkelsen που χτύπησε σε έναν τοίχο στην τελευταία στροφή της πρώτης ειδικής διαδρομής της ημέρας, καταστρέφοντας το πίσω αριστερό μέρος του Hyundai i20 WRC.

Advertisement

Την ίδια μοίρα είχε ο Elfyn Evans που έστειλε το Ford Fiesta WRC της M-Sport σε ένα χαντάκι ενώ ο Esapekka Lappi πάρκαρε το Citroen C3 στην άκρη του δρόμου με πρόβλημα στον κινητήρα. Και για τους τρεις, το Ράλι Μόντε Κάρλο τελείωσε εκεί.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το σκέλος του Σαββάτου:
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 2:38:30.0
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4.3
Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +1:58.7
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:01.0
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +2:16.0
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +5:26.8
Greensmith / Edmondson (Ford Fiesta R5) +10:12.0
Bonato / Boulloud (Citroën C3 R5) +11:43.4

Η τελευταία ημέρα δράσης στο Ράλι Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 63.98 χρονομετρημένα χιλιόμετρα. Σε αυτές περιλαμβάνονται και δύο περάσματα από τη θρυλική «Col de Turini».

Advertisement