Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: 1-2 η Toyota μετά το πρώτο σκέλος

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: 1-2 η Toyota μετά το πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: 1-2 η Toyota μετά το πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει η νέα σεζόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, καθώς μετά το σκέλος της Παρασκευής στο Μόντε Κάρλο, μόλις 6 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους τρεις πρώτους!

Advertisement
Advertisement

Όμως είναι η Toyota αυτή που χαμογελά, τόσο επειδή έκλεισε την ημέρα με τους Sebastien OgierElfyn Evans να κάνουν το 1-2, όσο κι επειδή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tanak τέθηκε εκτός μάχης, μετά το τρομακτικό ατύχημα στην τέταρτη ειδική (δείτε το από διάφορες λήψεις πατώντας εδώ).

Με την παρθενική εμφάνιση του Εσθονού με τα χρώματα της Hyundai να ολοκληρώνεται νωρίς, το i20 Coupe WRC διαλυμένο και τους Tanak-Martin Järveoja να διανυκτερεύουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, είναι ο Thierry Neuville αυτός που καλείται να τα βάλει με τα Yaris.

Ας δούμε όμως πως κύλησε η μέρα. Ο Βέλγος είχε τα ηνία μετά τις δύο βραδινές ειδικές της Πέμπτης όμως σύντομα εκτοπίστηκε από την κορυφή. Αρχικά από τον Evans που έκανε το τρία στα τρία στο πρωινό loop ενώ το απόγευμα ήταν ο Ogier αυτός που έκανε το δύο στα τρία και τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή των χρόνων.

Advertisement
Advertisement

Ο Neuville πήρε την τελευταία ειδική της ημέρας, πλησιάζοντας τα Yaris, την ώρα που η διαφορά από τον τέταρτο είναι στο ένα λεπτό! Αυτός είναι ο Sebastien Loeb, με πέμπτο τον Esapekka Lappi, στο ντεμπούτο του με το Fiesta της M-Sport Ford.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

1. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris 1hr 43min 31.5sec
2. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +1.2sec
3. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +6.4sec
4. S Loeb / D Elena FRA Hyundai i20 +1min 06.9sec
5. E Lappi / J Ferm FIN Ford Fiesta +1min 57.2sec
6. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +2min 19.2sec

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες), συνολικούς μήκους 75.20 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Advertisement