Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μεξικού: Πρώτο σκέλος με δράματα και τον Ogier στην κορυφή

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μεξικού: Πρώτο σκέλος με δράματα και τον Ogier στην κορυφή

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μεξικού: Πρώτο σκέλος με δράματα και τον Ogier στην κορυφή

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier «επιβίωσε» της δύσκολης πρώτης ημέρας πλήρους δράσης του Ράλι Μεξικού, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

O οδηγός της Toyota κέρδισε 3 από τις 9 ειδικές που έγιναν (ακυρώθηκε η «Ortega 2») και έκλεισε το σκέλος με προβάδισμα 13.2 δευτερολέπτων από τον Teemu Suninen της M-Sport. Ο Γάλλος που μετρά ήδη πέντε νίκες στο Μεξικό, πήρε τα ηνία μετά το πρώτο πέρασμα από την «El Chocolate» και δεν τα έχασε ξανά.

«Ήξερα πως βγαίνοντας τρίτος στο δρόμο θα είχα την ευκαιρία να κερδίσω έδαφος έναντι των δύο πρώτων. Όλοι αντιμετωπίσαμε προκλήσεις σήμερα, ειδικές που γλιστρούσαν, κοτρόνες που έπρεπε να αποφύγουμε, ποτέ δεν είναι εύκολα εδώ. Όμως το απόλαυσα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά τουλάχιστον πλέον έχουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στο δρόμο», είπε ο Ogier.

O Suninen υψώνει τη σημαία της M-Sport όμως για την ομάδα του Malcolm Wilson ήταν μία δύσκολη ημέρα καθώς το Fiesta WRC του Esapekka Lappi πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

Advertisement
Advertisement

Τρίτος είναι ο Elfyn Evanas, μισό λεπτό μακριά από την κορυφή αλλά οριακά μπροστά από τους δύο άμεσους ανταγωνιστές του. Ο Ουαλός έβγαινε πρώτος στις ειδικές και είχε δύσκολο έργο αλλά το τέλος της ημέρας τον βρήκε σε καλή θέση.

Μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του είναι ο Ott Tanak που ξεκίνησε δυναμικά αλλά έχασε 40 δευτερόλεπτα πληγώνοντας την πίσω ανάρτηση του Hyundai i20 WRC στη δεύτερη ειδική της ημέρας. Αντεπιτέθηκε όμως και ειδικά στη «Las Minas 2», ήταν τόσο γρήγορος που «προσπέρασε» 4 οδηγούς στη γενική κατάταξη!

Advertisement

Ο Εσθονός έχει μία ανάσα πίσω του το Yaris του πιτσιρικά Kalle Rovanpera ενώ είναι το μοναδικό i20 που διεκδικεί κάτι στο Μεξικό αφού τόσο ο Thierry Neuville όσο και ο Dani Sordo, ουσιαστικά τέθηκαν εκτός μάχης με τεχνικά προβλήματα.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 1h23m09.2s
2 Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +13.2s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +33.2s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +33.4s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +35.7s
6 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +1m16.8s
7 Pontus Tidemand/Patrik Barth (Škoda Fabia R5) +4m16.7s
8 Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Hyundai i20 R5) +5m07.8s
9 Marco Bulacia/Giovanni Bernacchini (Citroën C3 R5) +5m54.3s
10 Emilio Fernández/Ruben Garcia (Škoda Fabia R5) +8m39.8s

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 9 ειδικές διαδρομές. Δύο loop στα βουνά γύρω από τη Λεόν με τις ειδικές «Guanajuatito», «Algaro» και «Derramadero», δύο περάσματα στην πίστα αγώνων της Λεόν και την υπέρ-ειδική στους δρόμους της πόλης.

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Αυστραλίας
MotoGP: Αναβολή και για το MotoGP της Αργεντινής. Δείτε το νέο καλεντάρι
Rallycross: Ακυρώθηκε ο αγώνας της Αγίας Πετρούπολης

Advertisement