ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Μ. Βρετανίας: Ξεφεύγει ο Ogier

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC-Ράλι Μ. Βρετανίας: Ξεφεύγει ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Μ. Βρετανίας: Ξεφεύγει ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Όλο και πιο κοντά στο να κλείσει άλλη μία σεζόν κυριαρχίας του με στιλ, βρίσκεται ο Sebastien Ogier. Στο φινάλε του δεύτερου σκέλους του Ράλι Βρετανίας με το οποίο ολοκληρώνεται το «ταξίδι» του 2015, ο οδηγός της VW απολαμβάνει προβάδισμα άνω του μισού λεπτού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος είχε μόνο μία… τρομάρα, όταν καθυστέρησε συναντώντας στο δρόμο το «τραυματισμένο» Hyundai του Thierry Neuville, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία. Ωστόσο οι κριτές του ράλι του έδωσαν πίσω 31sec με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην κορυφή.

Με τη Volkswagen να συμπληρώνει 500 κερδισμένες ειδικές στο WRC, ο Γάλλος δύσκολα θα χάσει τη νίκη, όσο κι αν παλεύει να τον κυνηγήσει ο Kris Meeke. Από την πλευρά του, ο Βόρειο-Ιρλανδός ξέρει πως ένα ατύχημα στο τέλος δεν θα ήταν ότι καλύτερο για τη Citroen άρα λογικά θα συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση

Advertisement
Advertisement

Ειδικά από τη στιγμή που δεν απειλείται καθώς το άλλο Polo, του Andreas Mikkelsen, είναι άλλο μισό λεπτό πίσω. Ο Νορβηγός απαλλάχθηκε από τον βραχνά που άκουγε στο όνομα Mads Ostberg καθώς ο συμπατριώτης του έχασε σταδιακά έδαφος, με αποκορύφωμα την ΕΔ Dyfnant όπου βγήκε εκτός δρόμου και τελικά έπεσε στην όγδοη θέση της γενικής.

Ostberg-GB15-A640

Ανάμεσά τους είναι πλέον τα δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport με τους Ott Tanak και Elfyn Evans που με τη σειρά τους έχουν ανάμεσά τους τα δύο Hyundai i20 WRC τον Dani Sordo και Hayden Paddon. Ο Ισπανός είχε προβλήματα με το κιβώτιο στην ΕΔ10, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το i20 WRC να ακινητοποιηθεί και σε κάποιο άλλο σημείο της διαδρομής να χάσει τον έλεγχο και να βρει σε μπαριέρα.

Advertisement

Ο Robert Kubica είχε προβλήματα με το διαφορικό, με αποτέλεσμα το Fiesta του να έχει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς αλλά κατάφερε να κλείσει την ημέρα στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Όσο για τον Jari-Matti Latvala επέστρεψε χάρη στο σύστημα Rally2 μετά τη βουτιά στο χαντάκι την προηγούμενη μέρα αλλά δεν πρόλαβε να εκκινήσει καν στην ΕΔ λόγω σπασμένου άξονα στο Polo R WRC.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ15:

Θέση Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 2h40m25.2s
2 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 35.7s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 1m00.4s
4 Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 2m41.1s
5 Dani Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 2m55.8s
6 Hayden Paddon Hyundai Motorsport Hyundai 3m13.9s
7 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team Ford 3m18.3s
8 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 4m21.9s
9 Stephane Lefebvre Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 5m32.6s
10 Robert Kubica RK World Rally Team Ford 6m31.8s

Tanak-GB15-a640

Advertisement

Το τελευταίο σκέλος του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές.