Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Συγκλονιστική εξέλιξη, προηγείται ο Ogier!

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Συγκλονιστική εξέλιξη, προηγείται ο Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Συγκλονιστική εξέλιξη, προηγείται ο Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας αποτύπωσε το συναρπαστικό χαρακτήρα που έχει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα! Με τον Thierry Neuville το πρωί και τον Ott Tanak το απόγευμα να ζουν… εφιάλτες, ο Sebastien Ogier σκαρφάλωσε από την πέμπτη θέση στην πρώτη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η δραματική αυτή ημέρα ξεκίνησε με τον Εσθονό στην κορυφή, τον Βέλγο στα 28.8 δευτερόλεπτα μακριά και τον Γάλλο, που είχε προβλήματα με το κιβώτιο του Ford Fiesta WRC της M-Sport την προηγούμενη ημέρα, να ανακάμπτει όντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Ούτε όμως στα πιο τρελά του όνειρα δεν υπήρχαν όσα ακολούθησαν. Αρχικά ήταν ο Neuville αυτός που έχασε τον έλεγχο στέλνοντας το i20 Coupe WRC σε ένα χαντάκι. Ο οδηγός της Hyundai κατάφερε να συνεχίσει αλλά είχε πέσει στην όγδοη θέση.

Advertisement
Advertisement

Έτσι το έργο του Tanak φαινόταν σχεδόν… εύκολο, είχε προβάδισμα άνω των 40 δευτερολέπτων και τους teammates του να παλεύουν με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, στο τέταρτο χιλιόμετρο του δεύτερου περάσματος από τη Sweet Lamb Hafren (στο πρώτο είχε την έξοδο ο Neuville), αναγκάστηκε να παρκάρει το Yaris WRC στην άκρη του δρόμου.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά το πρόβλημα που έθεσε τον οδηγό της Toyota εκτός μάχης ήταν στο ψυγείο του ιαπωνικού αυτοκινήτου, ενδεχομένως συνέπεια μίας άσχημης προσγείωσης από άλμα.

Advertisement

Αυτή η εξέλιξη έφερε αναπάντεχα τον Ogier στην κορυφή, καθώς είχε καταφέρει να τοποθετήσει εαυτών μπροστά από τα Yaris των Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi. Στο τέλος της ημέρας, ήταν 4.4 και 11.8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα μπροστά τους.

Στη μάχη έχει μπει για τα καλά και ο Craig Breen με Citroen C3 WRC, όντας μόλις 1.7 δευτερόλεπτα μακριά από το βάθρο, ενώ ο Neuville έκλεισε το σκέλος όγδοος. Σίγουρα οι teammates του, Hayden Paddon και Andreas Mikkelsen που είναι ακριβώς πάνω του στην κατάταξη θα «θυσιαστούν» ενώ και ο C3 του Mads Ostberg είναι ίσως σε απόσταση βολής, στα 21 δευτερόλεπτα μακριά.

Advertisement

Mikkelsen-gb18-rbpool-a640tall

Αναλυτικά η κατάταξη:
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 2:31:22.5
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +4.4
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +11.8
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +13.5
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) +34.1
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +36.5
Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +45.4
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +55.5

Το σκέλος του Κυριακής περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές στη Νότια Ουαλία, συνολικής απόστασης 55.64 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το δεύτερο πέρασμα από τη Gwydir θα αποτελέσει και την Power Stage που θα χαρίσει επιπλέον βαθμούς στους πέντε πρώτους.

Advertisement