Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Κροατίας: Μάχη για τρεις στο πρώτο σκέλος (+video)

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Κροατίας: Μάχη για τρεις στο πρώτο σκέλος (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Κροατίας: Μάχη για τρεις στο πρώτο σκέλος (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Κροατίας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την παρθενική επίσκεψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στη συγκεκριμένη χώρα, με τον αγώνα που διεξάγεται με επίκεντρο το Zagreb, να αποτελεί τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πρόκειται επίσης για την πρώτη φετινή δοκιμασία σε ασφάλτινη επιφάνεια άρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες – ειδικά από τη στιγμή που τα ελαστικά της Pirelli δοκιμάζονται για πρώτη φορά στο εν λόγω τερέν.

Ο Neuville που ξεκίνησε τη σεζόν με δύο βάθρα σε ισάριθμους αγώνες, κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές ενώ ήταν ταχύτερος και στην τέταρτη, οδηγώντας ένα i20 Coupe WRC. Το 3 στα 8 του οδηγού της Hyundai, του επέτρεψε να κλείσει την ημέρα με προβάδισμα 7.7 δευτερολέπτων.

Advertisement
Advertisement

ogier-croatia21-rd3-a1000x600

Πίσω του βρίσκονται δύο Toyota Yaris, με μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου να τα χωρίζουν. Δεύτερος έκλεισε την ημέρα ο Sebastien Ogier που πήρε φόρα στο απογευματινό loop, κέρδισε τις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές και με το χατ τρικ κέρδισε μία θέση και πλησίασε την κορυφή. Επίσης, έφτασε τις 601 κερδισμένες ειδικές διαδρομές στην καριέρα του στο WRC!

Πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως σε αυτό το ράλι υψηλών ταχυτήτων, αμφότεροι είχαν τις… στιγμές τους, από τις οποίες γλίτωσαν δίχως συνέπειες. Όσο για τον Elfyn Evans, πήρε μία ειδική, όπως και ο Ott Tanak που είναι τέταρτος στην κατάταξη. Ωστόσο, ο Εσθονός είναι μισό λεπτό μακριά από την κορυφή.

Advertisement

Η μεγάλη απώλεια της ημέρας άκουγε στο όνομα Kalle Rovanpera. Ο νεότερος οδηγός που έχει βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του WRC (20 ετών), έχασε τον έλεγχο του Yaris WRC μετά από 5.4 χιλιόμετρα στην εναρκτήρια ειδική, με τη ζημιά στο αυτοκίνητό του να μη του επιτρέπει να επανεκκινήσει στο δεύτερο σκέλος. Δείτε το ατύχημα του Φινλανδού, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:

1 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 Coupe WRC 55:36.8
2 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +7.7
3 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +8.0
4 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +31.9
5 C. Breen P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC +54.8
6 A. Fourmaux R. Jamoul Ford Fiesta WRC +1:14.7
7 G. Greensmith C. Patterson Ford Fiesta WRC +1:21.7
8 P.L. Loubet V. Landais Hyundai i20 Coupe WRC +1:31.5

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει άλλες οκτώ ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες), που απλώνονται σε 121.92 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
WRC Ράλι Κροατίας: Ταχύτερος ο Evans στο shakedown
Επανεκκίνηση για τους αγώνες karting και αυτοκινήτου!
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!