Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Ξεκίνημα με Ogier

Ελλάδα 4:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Ξεκίνημα με Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Ξεκίνημα με Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Η δράση στο Ράλι Ισπανίας, προτελευταίο και ενδεχομένως καθοριστικό γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ξεκίνησε με την διεξαγωγή της υπέρ-ειδικής στο κέντρο της Βαρκελώνης όπου πρώτευσε ο Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο λόγος για μία διαδρομή 3.2 χιλιομέτρων στην καρδιά της πρωτεύουσας της Καταλονίας, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα highlights του πρωταθλήματος (αν και πέρυσι έλειψε). Βρίσκεται στη βάση του λόφου Montjuic, έχει εκκίνηση και τερματισμό στην Avenida Reina Maria Christina και κυκλώνει το Magic Mountain, με κορυφαία στιγμή τα ντόνατ μπροστά από το φαντασμαγορικό και φωτισμένο Palau Nacional.

Εκεί, η έξυπνη στρατηγική σε ότι αφορά στα ελαστικά, καθώς επέλεξε τα Michelin μέσης γόμας για μέγιστο κράτημα στην άσφαλτο, επέτρεψε στον Ogier να πάρει κεφάλι με διαφορά 3.7 δευτερολέπτων.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville (τους χωρίζουν 7 πόντοι), έβαλε συνδυασμό σκληρής και μέσης γόμας, πράγμα που παραδέχθηκε πως ήταν λάθος. Πάντως ο Βέλγος ήταν χαρούμενος που ήταν παρών καθώς οι μηχανικοί του χρειάστηκε να επιδιορθώσουν ζημιές στο Hyundai i20 Coupe WRC μετά την τούμπα του στο shakedown.

tanak-spain18-rbpool-a640tall

Μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω ήταν ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου, Ott Tanak, με το Toyota Yaris WRC. Ο Andreas Mikkelsen (Hyundai) και ο Elfyn Evans (Ford  Fiesta) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Advertisement

Κακό ήταν το ξεκίνημα του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Loeb, καθώς του έσβησε στο Citroen C3 στη φουρκέτα και έχασε 15 δευτερόλεπτα.

Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει έξι χωμάτινες ειδικές διαδρομές, συνολικά 144.88 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Advertisement