Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Ξέφυγε ο Neuville (video)

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ισπανίας: Ξέφυγε ο Neuville (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Ξέφυγε ο Neuville (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του δεύτερου σκέλους του Ράλι Ισπανίας, ενδέκατου και προτελευταίου γύρου του WRC για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Hyundai «πετούσε» στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές στους λόφους της Costa Daurada, πήρε τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας (και είχε τον ίδιο χρόνο με τον Sebastien Ogier σε μία) και διεύρυνε το προβάδισμά του, από τα 0.7, στα 16.4 δευτερόλεπτα!

Έτσι ο Βέλγος είναι ένα βήμα μακριά από τη δεύτερη φετινή του νίκη, αν και δεν παρασύρεται: «Δεν ήταν εύκολη ημέρα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες το πρωί, με ομίχλη και χώμα σε πολλά σημεία πάνω στις διαδρομές. Είναι πάντα ωραίο να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση αλλά η τελευταία ημέρα θα έχει προκλήσεις και τίποτα δεν έχει κριθεί».

Δεύτερος παραμένει ο Elfyn Evans, που δεν έχει περιθώριο να ρισκάρει και έως τώρα τα πράγματα εξελίσσονται θετικά για εκείνον αφού παραμένει μπροστά από τον Ogier με τον οποίο ερίζουν για τον τίτλο. Θυμίζουμε πως ο Ουαλός είναι 24 πόντους πίσω από τον Γάλλο κι αν δεν υστερήσει κατά 6 πόντους στην Ισπανία, θα παραμείνει «ζωντανός» στη μάχη για το θρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 22.3 δευτερόλεπτα, με τον πρωταθλητή να έχει πλέον κολλημένο πίσω του, στα 1.2 δευτερόλεπτα, τον τοπικό ήρωα Dani Sordo.

To Top-5 συμπληρώνει ο Kalle Rovanperä που βγήκε σε ένα χωράφι αλλά ήταν τυχερός γιατί δεν πλήγωσε το Toyota Yaris WRC. Δεν είχε άλλωστε πια την απειλή του Adrien Fourmaux που έχασε περισσότερα από 10 λεπτά. Ο Γάλλος χτύπησε σε μία μπαριέρα και αυτό οδήγησε σε κλατάρισμα. Άλλαξε τροχό αλλά η ζημιά είχε επεκταθεί στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement

Έκτος πέρασε ο teammate του στην M-Sport, Gus Greensmith, παρότι έχασε χρόνο –  το πρωί με κλατάρισμα και το απόγευμα με έναν προβληματικό σένσορα του κινητήρα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 Coupe WRC 2:03:45.7
2 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +16.4
3 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +38.7
4 D. Sordo C. Carrera Hyundai i20 Coupe WRC +39.9
5 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +1:12.3
6 G. Greensmith C. Patterson Ford Fiesta WRC +3:45.2
7 O. Solberg C. Drew Hyundai i20 Coupe WRC +3:45.9
8 N. Solans M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +3:53.8
Advertisement

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) που απλώνονται σε 50.90 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)

Επίσημο: Αυτό είναι το καλεντάρι της F1 για το 2022

Advertisement

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022!