Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Ονειρικό ξεκίνημα για Mikkelsen

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ισπανίας: Ονειρικό ξεκίνημα για Mikkelsen

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Ονειρικό ξεκίνημα για Mikkelsen

ΑΓΩΝΕΣ

O Andreas Mikkelsen κάνει στο Ράλι Καταλονίας-Ισπανίας το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός οδηγός της Hyundai Motorsport και ξεκίνησε το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του έχοντας τα ηνία μετά το φινάλε του πρώτου σκέλους!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Νορβηγός δείχνει εξοικειωμένος ήδη με το i20 Coupe WRC και έκλεισε την πρώτη ημέρα στην ιβηρική με προβάδισμα 1.4sec από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Sébastien Ogier. Όλα αυτά κάτω από ηλιοφάνεια και με υψηλές θερμοκρασίες, στο πρώτο φετινό ράλι μεικτών επιφανειών.

Το πρώτο σκέλος του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, περιελάμβανε έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 115.90 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια αυτών, είδαμε τρεις οδηγούς να τοποθετούν στην πορεία της ημέρας το όνομά τους στην κορυφή της κατάταξης. Πρώτα ο Ott Tanak με το Ford Fiesta WRC της M-Sport, μετά ο Mads Ostberg που τρέχει με το ίδιο αυτοκίνητο αλλά ως ιδιωτική συμμετοχή και στο τέλος ο Mikkelsen.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος από το πως εξελίσσονται τα πράγματα. Είναι νέο αυτοκίνητο για εμένα και χρειάζομαι χρόνο για να το συνηθίσω. Ήμουν πολύ προσεκτικός στις πρώτες δύο ειδικές διαδρομές αλλά άλλαξα ρυθμίσεις στο διαφορετικό κι αυτό με βοήθησε», είπε ο οδηγός της Hyundai.

ogier-spain17-b640

Όσο για τον Ogier, δυσκολεύτηκε το πρωί «καθαρίζοντας» τις χωμάτινες ειδικές αλλά ανέκτησε το χαμένο έδαφος στην άσφαλτο. Τρίτος είναι ο Kris Meeke με το Citroen C3 WRC, που κέρδισε δύο ειδικές διαδρομές αλλά είχε ένα τετ α κε που του κόστισε χρόνο.

Advertisement

Σε απόσταση βολής είναι ακόμα ο Tanak που έχασε έδαφος λόγω κλαταρισμένου ελαστικού αλλά και ο Ostberg που είχε δύσκολη μέρα, με τη σκόνη που έμπαινε στο εσωτερικό του Fiesta του με αποτέλεσμα να μην έχει καλή ορατότητα.

Το Top-6 συμπληρώνει ο τοπικός ήρωας Dani Sordo ενώ ο τρίτος της παρέας της Hyundai, Thierry Neuville, ακολουθεί πληρώνοντας τη λάθος επιλογή ελαστικών για το πρωινό loop και την αδυναμία να βρει το κατάλληλο set-up στο i20 για το δεύτερο.

Advertisement

Η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 1hr 11min 56.3sec
2. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 1.4sec
3. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 + 3.0sec
4. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta + 6.3sec
5. M Østberg / T Eriksen NOR Ford Fiesta + 7.1sec
6. D Sordo / M Marti ESP Hyundai i20 + 10.8sec

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει 121.86 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απλώνονται σε δύο πανομοιότυπα loop τριών ειδικών διαδρομών, πριν την απογευματινή υπέρ-ειδική στην παραλία του Σαλού.