Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Αγκαλιά με νίκη-τίτλου ο Ogier

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ισπανίας: Αγκαλιά με νίκη-τίτλου ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Αγκαλιά με νίκη-τίτλου ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Μόλις μία ημέρα αγωνιστικής δράσης απέχει από την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου ο Sebastien Ogier, που ετοιμάζεται μάλιστα να τον κατακτήσει και με στιλ αφού ανέλαβε την πρωτοπορία στο Ράλι Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Η τρίτη ημέρα δράσης για τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, περιελάμβανε δοκιμασίες σε ασφάλτινο οδόστρωμα, άρα το να βγαίνει πρώτος στο δρόμο, δεν αποτελούσε μειονέκτημα για τον Ogier. Έτσι άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά του από τον Dani Sordo, κέρδισε πέντε ειδικές διαδρομές και στο τέλος της ημέρας, «προσπέρασε» τον οδηγό της Hyundai.

Έτσι ο οδηγός της Volkswagen Motorsport που έχει προβάδισμα 5.8 sec από τον Sordo βρίσκεται μία ανάσα από τη διατήρηση των σκήπτρων. Αυτό δεν θα συμβεί, μόνο αν κάποια ατυχία ή κάποιο λάθος τον βγάλει νοκ άουτ στο τελευταίο σκέλος και ταυτόχρονα, ο Thierry Neuville πάρει τη μέγιστη συγκομιδή των 28 βαθμών (25 από τη νίκη και 3 από την powerstage).

Advertisement
Advertisement

neuville-spain16-a640

Πάντως ο Βέλγος, με το δεύτερο i20 WRC, είναι σχεδόν ένα λεπτό πίσω, τρίτος πλέον επωφελούμενος την έξοδο του Andreas Mikkelsen με το VW Polo R WRC. Ο Νορβηγός έχασε τον έλεγχο σε μία γρήγορη δεξιά στροφή, χτύπησε στις μπαριέρες και το αγωνιστικό του αναποδογύρισε. Ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί το πλήρωμα.

Πρέπει να σημειωθεί πως το δίδυμο της Hyundai αντιμετώπισε προβλήματα υποστροφής, που δεν διορθώθηκαν μετά τις αλλαγές set up στο μεσημεριανό service. Στην τέταρτη θέση συναντάμε ένα ακόμα i20 WRC, αυτό του Hayden Paddon, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει το Citroen DS3 WRC του Kris Meeke. Ο Βόρειο-Ιρλανδός είχε μία περιπετειώδη ημέρα, που περιελάμβανε κλατάρισμα αλλά και μία περιστροφή 360o που είχε ως μοναδική συνέπεια την απώλεια του εμπρός προφυλακτήρα.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Πλήρωμα Ομάδα Χρόνοι
1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Volkswagen Motorsport 2h35m12.8s
2 Dani Sordo, M.Marti Hyundai Motorsport 5.8s
3 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport 1m03.9s
4 Hayden Paddon, J.Kennard Hyundai Motorsport N 1m20.0s
5 Kris Meeke, P.Nagle Abu Dhabi Total WRT 1m57.9s
6 Mads Ostberg, O.Floene M-Sport World Rally Team 2m35.7s
7 Ott Tanak, R.Molder DMACK World Rally Team 4m24.7s
8 Kevin Abbring, S.Marshall Hyundai Motorsport N 6m22.7s
9 Martin Prokop, J.Tomanek Jipocar Czech National Team 7m13.3s
10 Lorenzo Bertelli, S.Scattolin FWRT s.r.l. 9m17.1s

camilli-spain16-b640

Advertisement

Το τελευταίο σκέλος του Ράλι Ισπανίας περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop, με δύο ειδικές το καθένα. Αυτές απλώνονται δυτικά της πόλης Σαλού και περιλαμβάνουν 62.8 αγωνιστικά χιλιόμετρα.