Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, βήμα τίτλου για Neuville

Ελλάδα 20:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, βήμα τίτλου για Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, βήμα τίτλου για Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη του στις ταχύτατες χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Φινλανδίας, ο Ott Tanak θριάμβευσε ξανά – αυτή τη φορά στην άσφαλτο της Γερμανίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Εκεί είχε κερδίσει πέρυσι με το Ford Fiesta της M-Sport, κέρδισε και φέτος με το Yaris WRC της Toyota. Δεν είχε άλλωστε αντίπαλο στις τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές κι σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην Power Stage, πήρε… παρά ένα βαθμό το απόλυτο!

Έτσι μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου αφού είναι 12 πόντους πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier (M-Sport) και 36 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville που παρότι για δεύτερο συνεχόμενο ράλι δεν «πετούσε», είδε αυτή τη φορά την τύχη να του χαμογελά.

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος τερμάτισε ανέλπιστα δεύτερος, καθώς στο τελευταίο σκέλος ο teammate του στη Hyundai Dani Sordo, έστειλε το i20 WRC στα αμπέλια, ενώ ο Jari-Matti Latvala εγκατέλειψε με πρόβλημα στα υδραυλικά του Yaris.

neuville-ger18-rbpool-a640

Το βάθρο συμπλήρωσε ένας άλλος οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, ο Esapekka Lappi, που για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WRC ήταν στο Top3 σε αγώνα σε ασφάλτινη επιφάνεια.

Advertisement

Όσο για τον Ogier, που μετά από πέντε συνεχόμενους τίτλους φέτος είναι πλέον αουτσάιντερ για να κάτσει στο θρόνο, επωφελήθηκε από τις ατυχίες των παραπάνω και πήρε και την Power Stage, με αποτέλεσμα να χάσει μόνο δύο βαθμούς έναντι του Neuville.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Γερμανίας:
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3:03:36.9
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 39.2
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 1:00.9
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 1:34.5
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 2:02.9
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 2:13.8
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 2:39.1

Advertisement

Επόμενος σταθμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλι Τουρκίας, που επιστρέφει στο καλεντάρι και αποτελεί τον δέκατο εκ των δεκατριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Διεξάγεται στις 13-16 Σεπτεμβρίου.