Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Μπροστά ο Tanak!

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Γερμανίας: Μπροστά ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Μπροστά ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

Τέσσερις φορές άλλαξε χέρια η πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του Ράλι Γερμανίας, που αποτελεί τον δέκατο εκ των δεκατριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Τελικά, στο φινάλε του πρώτου σκέλους, η… μπίλια έκατσε στον Ott Tanak!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η πρώτη ημέρα μάχης περιελάμβανε επτά ειδικές διαδρομές που απλώνονταν σε 108.51 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Επηρεάστηκε από τις έντονες καταιγίδες που μετέτρεψαν σε λασπώδη τερέν τις απογευματινές ειδικές διαδρομές, με τους οδηγούς να παλεύουν αναζητώντας πρόσφυση.

Ο Tanak κέρδισε τρεις από αυτές με το Ford Fiesta WRC της M-Sport και έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 5.7 sec έναντι του Andreas Mikkelsen. Είχε όμως τη… στιγμή του.

Advertisement
Advertisement

«Σε μία φουρκέτα σήκωσα το χειρόφρενο αλλά δεν έβλεπα τίποτα και κατέληξα στα αμπέλια. Ήμουν πολύ τυχερός που κατάφερα να επιστρέψω άμεσα στο δρόμο», παραδέχθηκε ο Εσθονός.

Ο Mikkelsen που επέστρεψε πίσω από το τιμόνι του Citroen C3 WRC πέρασε από την κορυφή αλλά καθώς έβγαινε αργά στο δρόμο, το απόγευμα πάλευε με τη λάσπη που είχε έρθει πάνω στην άσφαλτο. Παραμένει όμως για τα καλά στο παιχνίδι.

Πίσω του, στο μισό λεπτό από την κορυφή, έχουμε τη μεγάλη μάχη των δύο διεκδικητών του φετινού τίτλου! Thierry Neuville και Sébastien Ogier είχαν επεισοδιακή ημέρα. Ο Βέλγος βγήκε εκτός δρόμου το πρωί αλλά και στην τελευταία ειδική, προκαλώντας ζημιές στο Hyundai i20 Coupe WRC. Κρατήθηκε όμως μπροστά από τον Αλσατό που δεν έβρισκε το σωστό set-up και έκανε τετ α κε στις ίδιες ειδικές! Έτσι ο Neuville πήγε για ύπνο με προβάδισμα 2.4sec.

Advertisement

Δυναμικός ξανά ο Elfyn Evans, βγήκε νικητής στη μάχη με το υποστροφικό Fiesta του και έκλεισε το σκέλος πέμπτος, μπροστά από το Toyota Yaris του Juho Hänninen. Ο teammate του και θριαμβευτής στη Φινλανδία, Esapekka Lappi, ήταν στην έκτη θέση μέχρι τη στιγμή που έστειλε το ιαπωνικό αυτοκίνητο σε ένα χαντάκι.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το 1ο σκέλος:
1. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta 1hr 07min 23.0sec
2. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Citroën C3 + 5.7sec
3. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 28.2sec
4. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 30.6sec
5. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta + 52.1sec
6. J Hänninen / K Lindström FIN Toyota Yaris + 1min 14.7sec

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει σχεδόν το μισό συνολικό μήκος του Ράλι Γερμανίας, με οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) που απλώνονται σε 146.67 αγωνιστικά χιλιόμετρα.