Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Στον Latvala το shakedown

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γαλλίας: Στον Latvala το shakedown

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Στον Latvala το shakedown

ΑΓΩΝΕΣ

Αποφασισμένος να μην παραδώσει ακόμα τα όπλα στη μάχη του τίτλου είναι ο Jari-Matti Latvala που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο shakedown στην Αλσατία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της Volkswagen Motorsport έκανε τέσσερα περάσματα στη σύντομη διαδρομή (3.8 km) και στο τελευταίο ήταν που σημείωσε τον χρόνο που τον τοποθέτησε στην κορυφή των χρόνων.

«Στις δοκιμές που είχαμε κάνει, είχα υποστροφή. Προσπάθησα να κάνω κάποιες βελτιώσεις και απέφεραν καρπούς. Έχω βρει αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι και το shakedown κύλησε καλά», είπε ο Latvala που για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου πρέπει να πάρει την πρώτη του νίκη σε ασφάλτινο ράλι και να ελπίζει σε ατυχίες του teammate του, Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός είχε «αυτοκτονήσει» στον προηγούμενο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Γερμανία. Το ίδιο είχε κάνει και ο οδηγός στον οποίο είχε παραδώσει τα ηνία, ο Kris Meeke. Ο Βόρειο-Ιρλανδός ήταν 1.2 δεύτερα πιο αργός με το Citroen DS3 WRC και δεύτερος στην κατάταξη, μπροστά από τον Ogier και το Hyundai i20WRC του Dani Sordo.

Υπενθυμίζουμε πως αν ο Ogier φύγει από το ράλι της πατρίδας του έχοντας κερδίσει έξι πόντους περισσότερους από τον Latvala, θα πανηγυρίσει από τώρα τον τίτλο του 2014.