Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Προβάδισμα 28sec για Latvala (vid)

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γαλλίας: Προβάδισμα 28sec για Latvala (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γαλλίας: Προβάδισμα 28sec για Latvala (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Ακόμα πιο κοντά στην παρθενική του νίκη σε ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος σε ασφάλτινο οδόστρωμα βρίσκεται ο Jari-Matti Latvala.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Φινλανδός οδηγός ηγείται του 1-2 της Volkswagen Motorsport που διατηρείται και στο φινάλε του δεύτερου σκέλους του Ράλι Γαλλίας που αποτελεί τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κέρδισε 4 από τις 7 ειδικές διαδρομές της ημέρας (όπως και την Παρασκευή), ανοίγοντας έτσι τη διαφορά από τον Andreas Mikkelsen, από τα 8 στα 28 δευτερόλεπτα.

Ο Νορβηγός δείχνει να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση αφού δεν κατάφερε να κινηθεί με ανάλογο ρυθμό με το Polo R WRC. Περισσότερο προσέχει τα νώτα του από τον Kris Meeke που παρά το κλαταρισμένο ελαστικό στην προτελευταία ειδική της ημέρας, διατηρεί την τρίτη θέση. Ο εργοστασιακός οδηγός της Citroen είναι 25 δεύτερα πίσω από τον Mikkelsen αλλά έχει «μαξιλάρι» σχεδόν ενός λεπτού από τους υπόλοιπους.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη μάχη έχουμε για την τέταρτη θέση, την οποία διατηρεί με βραχεία κεφαλή ο Dani Sordo με το Hyundai i20 WRC. Μετά από σειρά εντυπωσιακών χρόνων με το Ford Fiesta RS WRC, ο Robert Kubica «προσπέρασε» στην κατάταξη δύο αντιπάλους και πλέον είναι 9 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Ισπανό!

Οι δύο οδηγοί της M-Sport, Mikko Hirvonen και Elfyn Evans, έχουν ανάμεσά τους το Citroen του Mads Ostberg που έχασε πολύ έδαφος. Ο Νορβηγός σταμάτησε στην απλή διαδρομή μετά την ΕΔ12 για να διορθώσει ένα πρόβλημα στο διαφορικό του DS3 WRC και φτάνοντας με καθυστέρηση στην εκκίνηση της ΕΔ13, πήρε ποινή 70 δευτερολέπτων.

Advertisement

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα εργοστασιακά Hyundai τον Bryan Bouffier και Thierry Neuville, την ώρα που ο Sebastien Ogier παραμένει πολύ πίσω. Αν και πρώτευσε σε δύο ειδικές διαδρομές, είναι μόλις 18ος, σχεδόν πέντε λεπτά μακριά από τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Μοναδικός του στόχος πλέον, είναι η power stage ώστε να μη φύγει με άδεια χέρια από το ράλι της πατρίδας του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Jari-Matti Latvala Volkswagen 2hr06m40.4s
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen +28.0s
3. Kris Meeke Citroen +53.7s
4. Dani Sordo Hyundai +1m41.7s
5. Robert Kubica M-Sport Ford +1m42.6s
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1m54.6s
7. Mads Ostberg Citroen +3m04.6s
8. Elfyn Evans M-Sport Ford +3m16.8s
9. Bryan Bouffier Hyundai +3m47.0s
10. Thierry Neuville Hyundai +4m03.7s
Advertisement

Πρωτοπορία: ΕΔ1 Latvala, ΕΔ2 Mikkelsen, ΕΔ3-14 Latvala
Κερδισμένες ΕΔ: Latvala 9, Mikkelsen 2, Ogier 2, Sordo 1

Στο video που ακολουθεί, δείτε τις καλύτερες στιγμές από το δεύτερο σκέλος στην Αλσατία…

Advertisement

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες), με την τελευταία να λογίζεται ως power stage.