Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Συγκλονιστικό το πρώτο σκέλος!

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Συγκλονιστικό το πρώτο σκέλος!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Συγκλονιστικό το πρώτο σκέλος!

ΑΓΩΝΕΣ

Αν πριν την έναρξη του Ράλι Φινλανδίας σας ζητούσε κάποιος να προβλέψετε το Top5 της κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, ουδείς και το γράφουμε με βεβαιότητα, δεν θα έδινε σωστή απάντηση! Μία ματιά στο τι ισχύει μετά τις πρώτες 13 ειδικές διαδρομές του ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος το αποδεικνύει!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο rookie Esapekka Lappi, που στην μόλις τέταρτη εμφάνισή του με World Rally Car εντυπωσιάζει! Ο οδηγός της Toyota κέρδισε 8 από τις 12 ειδικές της Παρασκευής, με το σερί του να είναι 8 στα 9 και να ξεκινά από τη δεύτερη της ημέρας.

«Δεν μπορούσα ούτε να φανταστώ το να βρίσκομαι στην πρώτη θέση. Είναι κάτι ξεχωριστό και δύσκολο να κατανοήσω. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να οδηγήσω ένα World Rally Car στη Φινλανδία. Όχι μόνο συμβαίνει αλλά είμαι και πρώτος! Δεν έχω λόγια», είπε ο 26χρονος.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του είναι άλλοι δύο συμπατριώτες του. Ο teammate του, Jari-Matti Latvala που είναι 4.4 sec πιο πίσω και ο Teemu Suninen, που είναι άλλα 14.6sec πιο πίσω με ένα Ford Fiesta WRC. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη εμφάνιση του 23χρονου με World Rally Car!

Και τα ονόματα έκπληξη συνεχίζονται όσο κατεβαίνουμε στην κατάταξη. Τέταρτος είναι ο Ιρλανδός Craig Breen με το Citroen C3 WRC παρά τα προβλήματα που είχε με τα φρένα ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται άλλος ένας Φιναλνδός, με ένα ακόμα Yaris! Ο λόγος για τον Juho Hänninen, που καθυστέρησε με πληγωμένη πίσω αριστερά ανάρτηση μετά από ένα χτύπημα σε βράχο! O Νορβηγός Mads Østberg έχασε έδαφος στη μάχη του βάθρου λόγω προβλημάτων στον έλεγχο του Fiesta του ενώ έβδομος είναι ο Elfyn Evans με ένα ακόμα Fiesta.

neuville-fin17-rbpool-a640

Advertisement

Μόλις όγδοος είναι ο δεύτερος στη βαθμολογία και διεκδικητής του τίτλου, Thierry Neuville. Ο Βέλγος δεν ένιωσε σε κανένα σημείο άνετα με το Hyundai i20 Coupe WRC αλλά τουλάχιστον τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν καθώς είναι εντός λεπτού από την κορυφή.

Αντίθετα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sébastien Ogier, είχε μία άσχημη προσγείωσε μετά από ένα από τα πολλά άλματα στη Φινλανδία, τραυμάτισε την ανάρτηση του Ford Fiesta WRC της M-Sport και λίγα μέτρα μετά κατέληξε στα δέντρα.

Advertisement

Όσο για τον teammate του, τον Ott Tanak, έχασε περίπου 90 δευτερόλεπτα λόγω κλαταρισμένου ελαστικού πίσω δεξιά. Ο Εσθονός έπεσε στη δέκατη θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 1:11:36.4
2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +4.4
3. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) +19.0
4. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +33.0
5. Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +39.1
6. Østberg / Floene (Ford Fiesta WRC) +45.0
7. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +45.1
8. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +58.0
9. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) +1:07.6
10. Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +1:50.2

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες), συνολικού χρονομετρημένου μήκους 132.34 km.

Advertisement

camilli-fin17-rbpool-a640tall