Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Άνοιξε τη διαφορά ο Latvala (vid)

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Άνοιξε τη διαφορά ο Latvala (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Άνοιξε τη διαφορά ο Latvala (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Με προβάδισμα σχεδόν είκοσι δευτερολέπτων έκλεισε ο Jari-Matti Latvala τη δεύτερη ημέρα δράσης του Ράλι Φινλανδίας, όγδοου γύρου του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τρέχοντας εντός έδρας, ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα και κερδίζοντας συνολικά πέντε ειδικές διαδρομές, κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό, αν και κάθε άλλο παρά καθοριστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Πίσω του βρίσκεται ο Kris Meeke που κάνει ότι μπορεί για να πείσει τη Citroen να ανανεώσει τη μεταξύ τους συνεργασία και για το 2015. Πήρε μία ειδική διαδρομή και στο τέλος “προσπέρασε” τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος που και την Παρασκευή έβγαινε πρώτος στις ειδικές αφού λογιζόταν ακόμα ως πρώτο σκέλος του ράλι, τα έριξε στη σειρά εμφάνισης αν και ο teammate του στη Volkswagen Motorsport, τόνισε πως δεν υπήρχε κάποια διαφορά στο αν βγαίνεις στο δρόμο πρώτος ή δεύτερος.

Μεγάλη μάχη γίνεται για την τέταρτη θέση, με τον Mikko Hirvonen με το ανανεωμένο Ford Fiesta WRC της M-Sport, να έχει αρχικά το πάνω χέρι αλλά να κάνει ένα λάθος στην ΕΔ Paijala και να πέφτει πίσω από το Polo R του Andreas Mikkelsen και το DS3 WRC του Mads Ostberg. Τους τρεις Σκανδιναβούς χωρίζουν μόλις τρία δευτερόλεπτα!

Advertisement

Πρώτο Hyundai είναι αυτό του Hayden Paddon, με τον προσεκτικό Elfyn Evans να ακολουθεί. Ένατος έχει πέσει ο Juho Hanninen που είχε τη… στιγμή του, κάνοντας τούμπες και σπάζοντας το παρμπρίζ του i20 WRC. Εκτός αυτού, είχε ξηλωθεί και το ταμπλό του αυτοκινήτου, το οποίο κρατούσε ο συνοδηγός του, , μέχρι να φτάσουν στο σέρβις και να διορθωθεί η ζημιά.

Εκτός σκέλους τέθηκε το τρίτο αυτοκίνητο της κορεάτικης μάρκας, καθώς ο Thierry Neuville είχε ένα φαινομενικά λιγότερο σοβαρό ατύχημα, που όμως προκάλεσε ζημιά στο roll cage του i20 WRC.

Advertisement

Μία από τα ίδιο και για τον Robert Kubica, είχε έξοδο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας και θα επανεκκινήσει κουβαλώντας 45 λεπτά ποινής.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την 4η ειδική διαδρομή:

1. Jari-Matti Latvala VW 1h34m42.4s
2. Kris Meeke Citroen +19.7s
3. Sebastien Ogier VW +21.3s
4. Andreas Mikkelsen  VW +1m04.2s
5. Mads Ostberg Citroen +1m05.4s
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1m07.3s
7. Hayden Paddon Hyundai +2m11.6s
8. Elfyn Evans M-Sport Ford +2m39.4s
9. Juho Hanninen Hyundai +2m51.1s
10. Craig Breen Kel-Tech Ford +5m19.01s

Advertisement

Πρωτοπορία: ΕΔ 1-13 Latvala
Κερδισμένες ΕΔ: Latvala 8*, Ogier 5*, Meek 1

*Στην 3η ΕΔ Ogier και Latvala έκαναν τον ίδιο χρόνο, μοιράζονται λοιπόν την πρωτιά

Το τρίτο σκέλος του Ράλι Φινλανδίας περιλαμβάνει 10 ειδικές διαδρομές.

Δείτε στο video που σας παραθέτουμε, τις καλύτερες στιγμές από τις δυο πρώτες ημέρες του αγώνα.

Διαβάστε πως εξελίχθηκε η μάχη της Πέμπτης, πατώντας εδώ.