Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ξέφυγε ο Tanak

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ξέφυγε ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ξέφυγε ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Πολύ κοντά στην πρώτη φετινή του νίκη και παρθενική επιτυχία ως οδηγός της Toyota, βρίσκεται ο Ott Tanak! Ο Εσθονός έκλεισε το δεύτερο σκέλος του Ράλι Αργεντινής, πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας διπλασιάσει το προβάδισμά του που πλέον ανέρχεται στα 46.5 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Tanak κέρδισε πέντε από τις επτά ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους του αγώνα στον τόπο των πάμπας. Κλειδί σε αυτή την επιτυχία ήταν το δυναμικό ξεκίνημα, καθώς παρά την πυκνή ομίχλη το πρωί, έκανε το 3 στα 3 και ξέφυγε.

Είχε όμως και την τρομάρα του καθώς στην τελευταία ειδική η πληγωμένη ανάρτηση τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό: «Ήταν πολύ δύσκολα. Έχανα συνεχώς την ενεργητική υποβοήθηση του τιμονιού λόγω διαρροής από τους αποσβεστήρες».

Advertisement
Advertisement

Πίσω του, η μέρα ξεκίνησε με είκοσι δευτερόλεπτα να χωρίζουν πέντε οδηγούς, όμως στην πορεία οι διαφορές άνοιξαν. Δεύτερος πέτασε ο Thierry Neuville με το i20 Coupe WRC, με τον teammate του, Dani Sordo να ακολουθεί. Οι δύο οδηγοί της Hyundai κέρδισαν από μία ειδική.

Τέταρτος πέρασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastien Ogier, παρότι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός με την ομίχλη. Αλλαγές στο set- up του i20 WRC επέτρεψαν στον Andreas Mikkeslsen να βρει ρυθμό και να κλείσει την ημέρα πέμπτος.

al-qassimi-argentina18-rbpool-a640

Advertisement

Ήταν ένα καταστροφικό σκέλος για τη Citroen, καθώς ένα κλαταρισμένο ελαστικό ανάγκασε τον Kris Meeke να σταματήσει για αλλαγή, να χάσει δύο λεπτά και να πέσει όγδοος. Όσο για τον Craig Breen, μία άσχημη έξοδος τραυμάτισε το roll cage του C3 WRC, αναγκάζοντάς τον σε εγκατάλειψη.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:
1. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:58:33.9
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +46.5
3. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:08.2
4. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +1:59.0
5. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:13.8
6. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +2:42.9
7. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +2:49.1
8. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen DS3 WRC) +3:20.4
9. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +4:17.6
10. Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5) +10:50.2
Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει δύο περάσματα από τη θρυλική El Condor και ενδιάμεσα, το σεληνιακό τοπίο της Giulio Cesare. Συνολικά σε 55.27 απαιτητικά χρονομετρημένα χιλιόμετρα.

Advertisement