Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αργεντινής: Νικητής ο Neuville στο θρίλερ

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Αργεντινής: Νικητής ο Neuville στο θρίλερ

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αργεντινής: Νικητής ο Neuville στο θρίλερ

ΑΓΩΝΕΣ

Σε απίστευτη μονομαχία ανάμεσα σε Thierry Neuville και Elfyn Evans εξελίχθηκε το Ράλι Αργεντινής, που αποτέλεσε τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτός που πανηγύρισε ήταν ο οδηγός της Hyundai Motorsport, με τελική διαφορά επτά δεκάτων του δευτερολέπτου!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Αυτή ήταν η τρίτη μικρότερη διαφορά στα 45 χρόνια ιστορίας του θεσμού και περιελάμβανε ανατροπή της τελευταίας στιγμής! Όμως, ας τα δούμε αναλυτικά! Ο Evans μπήκε στο τελευταίο σκέλος με προβάδισμα 11.5 δευτερολέπτων, όμως αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα φρένα του Ford Fiesta WRC, είδε τον Βέλγο να ροκανίζει τη διαφορά τους που μπαίνοντας στο τελευταίο πέρασμα από την El Condor, να είναι στα 6 εκατοστά του δευτερολέπτου!

Παρότι στα πρώτα στάδια της μήκους 16.32 km διαδρομής ο Ουαλός ήταν ταχύτερος, ένα λάθος προς το τέλος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Neuvile. «Είμαι πολύ απογοητευμένος που έχασα τη νίκη με τόσο μικρή διαφορά, παρότι είχα τόσα προβλήματα. Χτύπησα σε μία γέφυρα και εκεί έχασα το χρόνο», είπε ο Evans.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Neuville, η τέταρτη νίκη του ήταν ίσως και η πιο αγωνιώδης. Είχε ήδη ολοκληρώσει τη δική του προσπάθεια και παρακολουθούσε μέτρο προς μέτρο τι έκανε ο μεγάλος του αντίπαλος.

neuville-argentina17-c640tall

«Παρακολουθώντας τον, ήταν ίσως τα πιο άσχημα λεπτά της ζωής μου. Έδωσα ότι είχα, όμως καθώς πίεζα πολύ τα ελαστικά μου δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», είπε ο Neuville. Εκτός από τη νίκη, μιας και η τελευταία ειδική διαδρομή αποτελούσε και την Power Stage, ο 28χρονος πήρε τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε άλλος ένας οδηγός της M-Sport, o Ott Tanak, που ακολούθησε συντηρητική προσέγγιση σε ένα πολύ σκληρό ράλι κι αυτό απέδωσε καρπούς. Πίσω του πλασαρίστηκε ο teammate του, Sebastien Ogier, που παρότι έμεινε εκτός βάθρου, διεύρυνε το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 16 πόντους.

O Elfyn Evans ηγήθηκε της τριπλής "επίθεσης" της M-Sport στη Λατινική Αμερική

O Elfyn Evans ηγήθηκε της τριπλής “επίθεσης” της M-Sport στη Λατινική Αμερική

Κι αυτό γιατί μπορεί να έμεινε πολύ πίσω από τον Εσθονό αλλά παρέμεινε μπροστά από τον Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris WRC, ενώ έκτος ήταν ο περυσινός νικητής Hayden Paddon, που έχασε νωρίς το σύστημα ενεργής υποβοήθησης του τιμονιού του Hyundai i20 Coupe WRC και μαζί, πολύ χρόνο.

Advertisement

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Ράλι Αργεντινής:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) 3:38:10.6
2. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +0.7
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +29.9
4. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +1:24.7
5. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:48.1
6. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +7:42.7
7. Juho Hänninen / Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) +11:16.9
8. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +14:44.1
9. Mads Østberg / Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) +15:11.3
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +17:32.1

Επόμενος σταθμός του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι το Ράλι Πορτογαλίας, στις 18-21 Μαΐου.