Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: 1-2 τα C3, προβάδισμα τίτλου για Ogier

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: 1-2 τα C3, προβάδισμα τίτλου για Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: 1-2 τα C3, προβάδισμα τίτλου για Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το πρώτο σκέλος του Ράλι Αυστραλίας, με το οποίο κλείνει η αυλαία της σεζόν του 2018 για το WRC και το οποίο, θα αναδείξει τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Παρότι ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας έβγαινε πρώτος στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, ο Sebastien Ogier που έκλεισε την ημέρα έβδομος, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Κι αυτό γιατί είναι 33 δευτερόλεπτα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, Thierry Neuville!

Αμφότεροι δυσκολεύτηκαν καθώς η βροχή στην οποία ήλπιζαν δεν ήρθε, με αποτέλεσμα να «καθαρίζουν» περνώντας πρώτοι από τις ΕΔ. Μέχρι το δεύτερο πέρασμα στην μήκους 26.68km “Sherwood” ο Βέλγος οδηγός ήταν μπροστά αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Advertisement
Advertisement

Η προσγείωση από ένα άλμα αποδείχθηκε ανώμαλη και προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό του Hyundai i20 WRC ενώ λίγο μετά, έσβησε και ο κινητήρας του, στερώντας του κι άλλο χρόνο. Έτσι έμεινε τρεις θέσεις πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο και πλέον… κυνηγάει καθώς είναι και 3 πόντους πίσω από τον Ogier στη βαθμολογία.

Ο Γάλλος πρέπει να σημειωθεί πως είχε και… ομαδική βοήθεια αφού οι Elfyn Evans και Teemu Suninen με τα άλλα δύο Ford Fiesta της M-Sport, σήκωσαν επίτηδες το πόδι από το γκάζι, επιτρέποντάς του να κερδίσει δύο θέσεις.

Tanak-australia18-b640

Advertisement

Όσο για τον τρίτο διεκδικητή, όσο κι αν είναι αουτσάιντερ όντας 23 πόντους πίσω από τον Ogier, τον Ott Tanak, είναι τέταρτος και μόλις 12 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Πάλι καλά, δεδομένων των λαθόν που έκανε με αποκορύφωμα τη στιγμή που έφερε το Yaris στους δύο τροχούς!

Στην κορυφή συναντάμε δύο Citroen C3 WRC, με τον Mads Ostberg να δείχνει το δρόμο και τον Craig Breen να τον πλαισιώνει. Τις θέσεις βάθρου συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris, μπροστά από το Hyundai του Hayden Paddon που είναι σε απόσταση βολής.

Advertisement

Κάπου εκεί θα ήταν και το Toyota του Esapekka Lappi που όμως έχασε έδαφος όταν περνώντας από ένα ρυάκι, ο κινητήρας του δεν χάρηκε που έκανε… μπάνιο.

lappi-aus18-a640

Η μοναδική αξιοσημείωτη εγκατάλειψη είναι αυτή του Andreas Mikkelsen που μετά από μία έξοδο σε ένα χαντάκι, έσπασε το ψυγείο του Hyundai i20 WRC.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:

Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) 53:37.4
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +6.8
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +8.7
Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +12.5
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +16.9
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +28.3
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +38.2
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +45.2
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) +47.2
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:11.9

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop των τεσσάρων ειδικών διαδρομών κι έπειτα δύο περάσματα από την υπέρ-ειδική στο Coffs Harbour. Συνολικά 133 αγωνιστικά χιλιόμετρα και στο μεγαλύτερο και πιο δύσκολο σκέλος του ράλι.