Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ο Solberg Jr έγινε εργοστασιακός οδηγός της Hyundai

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Ο Solberg Jr έγινε εργοστασιακός οδηγός της Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ο Solberg Jr έγινε εργοστασιακός οδηγός της Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τα τελικά πλάνα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2021, γνωστοποιώντας τι θα γίνεται με το τρίτο της αυτοκίνητο αφού ήταν ήδη γνωστό πως παραμένουν στη θέση τους, με πρόγραμμα πλήρους εμπλοκής, οι Thierry Neuville και Ott Tänak.

Advertisement
Advertisement

Το τρίτο Κορεάτικο αγωνιστικό, σε αυτή τη νέα υβριδική εποχή του WRC, θα το μοιράζονται και το 2022 δύο οδηγοί. Αμφότεροι μέλη της… οικογένειας. Ο ένας είναι ο Dani Sordo που παραμένει στον ίδιο ρόλο, όμως η αποχώρηση του Craig Breen που πήγε στην M-Sport με πλήρες πρόγραμμα (διαβάστε περισσότερα εδώ), άνοιξε το δρόμο για τον Oliver Solberg!

Ο Ισπανός είναι πια ένας βετεράνος του WRC αφού μετρά 175 εκκινήσεις, 3 νίκες, 49 βάθρα και 208 κερδισμένες ειδικές διαδρομές. Είναι στη Hyundai από το 2014, δηλαδή από το ξεκίνημα αυτής της ομάδας και με τα χρώματά της έχει πάρει δύο νίκες στο Ράλι Σαρδηνίας (το 2019 και το 2020) ενώ έχει βρεθεί 13 φορές στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Ο 38χρονος δήλωσε σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του: «Η Hyundai Motorsport είναι σαν οικογένεια για εμένα και χαίρομαι που θα συνεχίσω την καριέρα μου εδώ, στη νέα, υβριδική εποχή του WRC. Συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε μοιραστεί σημαντικές στιγμές. Ευελπιστώ σε ακόμα περισσότερες».

Από την άλλη, ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Peter, έχει μόλις κλείσει τα 20. Παρά την απειρία του, έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις στα εννέα ράλι που έχει τρέξει ενώ φέτος έχει οδηγήσει τρία διαφορετικά μοντέλα της Κορεάτικης μάρκας: Hyundai i20 R5, i20 N Rally2 και i20 Coupe WRC.

O Σουηδός δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι μόλις 20 ετών, είναι λοιπόν ένα τεράστιο βήμα που έρχεται πολύ νωρίς στην καριέρα μου. Ανυπομονώ να οδηγήσω το Rally1».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην M-Sport Ford το 2022 o Breen!

Advertisement

WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη για Evans, ανοιχτός ακόμα ο τίτλος

Extreme E: Με 5 X-Prix το 2022!