Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ματαιώθηκε λόγω Covid-19 το Ράλι Βελγίου

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Ματαιώθηκε λόγω Covid-19 το Ράλι Βελγίου

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ματαιώθηκε λόγω Covid-19 το Ράλι Βελγίου

ΑΓΩΝΕΣ

Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών τελικά επιβεβαιώθηκε: το Ypres Rally, ο επόμενος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ματαιώθηκε.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας του Βελγίου που έκανε την είσοδό του στο καλεντάρι του WRC σε μία προσπάθεια να «γεμίσει» η σεζόν που είχε πολλές ματαιώσεις νωρίτερα στη σεζόν, είχε τελικά την ίδια μοίρα.

Ήταν προγραμματισμένος για τις 19 με 22 Νοεμβρίου αλλά ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στην ευρωπαϊκή χώρα, που οδήγησε στην αύξηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας και κατά συνέπεια στην ακύρωση του παρθενικού αγώνα του παγκοσμίου εκεί.

«Ήμασταν πάντα θετικοί σχετικά με το Ypres Rally Belgium, όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του. Πήραμε αυτή την απόφαση μετά κοινή απόφαση με τις αρχές και τους δημάρχους των άλλων δήμων», είπε η Emmily Talpe, δήμαρχος της Υπρ που βρίσκεται στη Δυτική Φλάνδρα.

Advertisement
Advertisement

tanak-ger19-f1000x600

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι να επιστρέψει στο συνολικό αριθμό των επτά γύρων, με τον τελευταίο να είναι το ασφάλτινο Ράλι Μόντσα, που θα λάβει χώρα στις 4 με 6 Δεκεμβρίου.

Επί ιταλικού λοιπόν εδάφους θα κριθούν οι δύο τίτλοι, με την ακύρωση του Ράλι Βελγίου να αποτελεί πολύ καλό νέο για τον Elfyn Evans που προηγείται στη βαθμολογία με 111 πόντους στο ενεργητικό του.

Advertisement

Ο Sebastien Ogier έχει 97, ο Thierry Neuville έχει 98 ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Ott Tanak, έχει 87. Όντας 28 πόντους μακριά από την κορυφή, με συνολικά 30 διαθέσιμους, έχει μόνο μαθητικά πια κάποιες αμυδρές ελπίδες να διατηρηθεί στο θρόνο.

Στους κατασκευαστές, ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες αφού η Hyundai Motorsport έχει 208 βαθμούς, με τη Toyota Gazoo Racing στους 201, ενώ η M-Sport είναι στους 117.

Advertisement

tanak-ger19-d1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

Advertisement

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!