Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Μονομαχία Λάτβαλα-Νεβίλ

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Μονομαχία Λάτβαλα-Νεβίλ

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Μονομαχία Λάτβαλα-Νεβίλ

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλο ένα συγκλονιστικό ράλι φέτος, αυτή τη φορά στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Γερμανίας! Το δεύτερο σκέλος έκρυβε δράμα με την εγκατάλειψη του Σεμπαστιέν Οζιέ αλλά και πάθος με τις κόντρες των Γιάρι Μάτι Λάτβαλα και Τιερί Νεβίλ στο… δευτερόλεπτο! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο νικητής των δύο πρώτων ειδικών διαδρομών της Πέμπτης, πρωτοπόρος της κατάταξης αλλά και της βαθμολογίας, ο Οζιέ δηλαδή, τα βρήκε σκούρα με το καλημέρα!

Ένα λάθος στις σημειώσεις και ένα καθυστερημένο φρενάρισμα, έστειλαν τον οδηγό της Volkwagen Motorsport στα αμπέλια. Αυτή η έξοδος τραυμάτισε την εμπρός αριστερή ανάρτηση του Polo R WRC. Ο Γάλλος επέστρεψε στο δρόμο και κακήν κακώς έφτασε μέχρι τον τερματισμό της ειδικής, έχοντας όμως χάσει περίπου δυόμιση λεπτά.

Στη συνέχεια επιδόθηκε μαζί με τον συνοδηγό του, Ζουλιέν Ινγκράσια, σε άσκηση καθηκόντων μηχανικού, καθώς προσπάθησαν να «μπαλώσουν» το πρόβλημα, με αυτοσχέδιες λύσεις. Αυτό τους επέτρεψε να κάνουν 18 χιλιόμετρα πριν τελικά βγουν ξανά εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Η εγκατάλειψη του Οζιέ, εκτός από το γεγονός πως δίνει παράταση στην υπόθεση τίτλος (σ.σ. όχι ότι θα τον χάσει αλλά… δεν θα τον πάρει την Κυριακή), έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στη μάχη της νίκης. Ο teammate του στη VW, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, πήρε τα ηνία αλλά έχοντας τον Τιερί Νεβίλ να ανασαίνει στο σβέρκο του!

Ο Βέλγος οδηγός της Qatar M-Sport που πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, όντας αποφασισμένος να πανηγυρίσει τη παρθενική του νίκη στο WRC, κόλλησε το πόδι στο πάτωμα του Fiesta WRC. Πρώτευσε στις πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές του σκέλους, ροκανίζοντας τη διαφορά του από την κορυφή, από τα επτά, στα μόλις δύο δευτερόλεπτα. Κάπου εκεί βάρεσε καμπανάκι στο κεφάλι του Λάτβαλα που αντεπιτέθηκε και με δύο πρωτιές, ανέβασε πάλι το προβάδισμα του στα επτά δεύτερα.

Από κοντά, καραδοκούν έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των προαναφερθέντων οι εργοστασιακοί οδηγοί της Citroen! Τα DS3 WRC είναι σε παράταξη, με τον Ντάνι Σόρντο 12 δεύτερα πίσω από τον Νεβίλ και άλλα τόσα μπροστά από τον teammate του, Μίκο Χίρβονεν.

Advertisement

Μακριά από τον καλό του εαυτό και μαζί κι από την πρώτη τετράδα, είναι ο Μαντς Όστμπεργκ της M-Sport, που όμως μόνο με δικό του λάθος θα απολέσει την τέταρτη θέση αφού έχει προβάδισμα ασφαλείας.

Στη πρώτη δεκάδα έχουν πλασαριστεί και τρεις οδηγοί της κατηγορίας WRC-2, με τον πρώην αστέρα της Formula 1, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, να διατηρεί τη πρωτιά – όντας παράλληλα όγδοος γενικής.

Advertisement

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα μετά το δεύτερο σκέλος:

1. Λάτβαλα VW 59m12.6s
2. Νεβίλ M-Sport Ford +2.4s
3. Σόρντο Citroen +15.1s
4. Χίρβονεν Citroen +28.3s
5. Όστμπεργκ M-Sport Ford +1m20.3s
6. Πρόκοπ Czech Ford +2m45.3s
7. Αλ-Ατίγια M-Sport Ford +2m55.1s
8. Κούμπιτσα PH Citroen +3m17.8s
9. Έβανς M-Sport Ford +3m26.1s
10. Κοσιούτσκο Lotos Ford +3m42.7s

Το Ράλι Γερμανίας συνεχίζεται με τη διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών το Σάββατο και άλλων δύο την Κυριακή.