Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Έσπασε την κατάρα ο Neuville

Ελλάδα 5:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Γύρος Κορσικής: Έσπασε την κατάρα ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Έσπασε την κατάρα ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί στο Μόντε Κάρλο και στη Σουηδία να έχυσε στο τέλος την καρδάρα με το γάλα, όμως στον Γύρο Κορσικής, τέταρτο σταθμό του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ο Thierry Neuville ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Έχοντας πάρει τα ηνία στην κατάταξη στο δεύτερο σκέλος, ο Βέλγος είχε μπροστά του μόνο δύο ειδικές διαδρομές να τον χωρίζουν από τη νίκη. Κι όχι μόνο απέφυγε κακοτοπιές αλλά άνοιξε και τη διαφορά του φτάνοντας στον τερματισμό με προβάδισμα 54.7 δευτερολέπτων. Έτσι μετά από τέσσερα ράλι, έχουμε τέσσερις διαφορετικούς νικητές, από τέσσερις διαφορετικές ομάδες, με ισάριθμα διαφορετικά αυτοκίνητα. Πράγμα που είχε να συμβεί από το 1987!

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του οδηγού της Hyundai Motorsport μετά το Ράλι Γερμανίας του 2014 και το περυσινό Ράλι Ιταλίας. «Νιώθω απίστευτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου που πάντα πίστευε σε μένα και συνέχισε να το κάνει μετά το Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία. Είχα προβλήματα την πρώτη ημέρα και δεν ήμουν σίγουρος πως θα μπορέσω να διεκδικήσω  τη νίκη αλλά ανέκαμψα», είπε ο Neuville.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του έγινε «πόλεμος» μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο! Στην εκκίνηση της power stage η Hyundai ήταν κοντά στο 1-2 αλλά τελικά ο Sebastien Ogier «προσπέρασε» τον Dani Sordo. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεπέρασε τα προβλήματα στα ηλεκτρικά του Fiesta WRC της M-Sport και το -2.5sec το έκανε +1.7!

«Ήταν ένα δύσκολο ράλι αλλά η παρουσία στο βάθρο είναι καλύτερη από το τίποτα. Χθες είχα πρόβλημα στα υδραυλικά, σήμερα στα ηλεκτρικά, στην τελευταία ειδική δεν λειτουργούσε το κιβώτιο. Είχα πολλά προβλήματα», τόνισε ο Γάλλος.

Advertisement

Μεγάλη μάχη είχαμε και για την τέταρτη θέση, με τον Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) να επικρατεί του Craig Breen (Citroen C3 WRC) για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου! Ο Φινλανδός έσωσε ότι μπορούσε από αυτό το ράλι, επικρατώντας στην Power Stage, πράγμα που του χάρισε έξτρα βαθμούς.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) 3:22:53.4
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +54.7
3. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +56.0
4. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:09.6
5. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +1:09.7
6. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:16.3
7. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Skoda Fabia R5) +8:10.7
8. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta R5) +9:17.0
9. Stephane Sarrazine / Jacques Julien Renucci (Skoda Fabia R5) +9:23.6
10. Yohan Rossel / Benoit Fulcrand (Citroen DS3 R5) +12:57.1

Advertisement

corsica17-podium-a640

Επόμενος γύρος, είναι το Ράλι Αργεντινής, στις 27-30 Απριλίου!