Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Μπροστά ο Evans μετά το δραματικό πρώτο σκέλος

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Γύρος Κορσικής: Μπροστά ο Evans μετά το δραματικό πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Μπροστά ο Evans μετά το δραματικό πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το πρώτο σκέλος του Γύρου Κορσικής που αποτελεί την τέταρτη στάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Elfyn Evans βρίσκεται στην κορυφή των χρόνων με προβάδισμα 4.5 δευτερολέπτων έναντι του Ott Tanak αν κι αυτό καθορίστηκε από τους αγωνοδίκες. Κι αυτό διότι στην τελευταία ειδική διαδρομή, ο οδηγός της M-Sport είχε κολλήσει πίσω από το πληγωμένο Toyota Yaris WRC του Kris Meeke.

Παρότι αυτό δεν είχε δόλο για να επωφεληθεί ο άλλος οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, κρίθηκε σωστό να δοθεί και στον Evans ο χρόνος του Tanak. Έτσι παρότι στον τερματισμό της ειδικής είχε πέσει πλέον τρίτος στη γενική, επέστρεψε στην κορυφή!

Οι δυο τους έδωσαν όλη μέρα μία φανταστική μάχη στους φιδίσιους ασφάλτινους δρόμους της Κορσικής με τον Εσθονό να περνάει στην κορυφή κλείνοντας το πρωινό Loop αλλά τον Ουαλό να αντεπιτίθεται στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος πρόβλημα στην ανάρτηση του Yaris.

Advertisement
Advertisement

Θεατής σε αυτή τη μάχη αλλά από… κοντά, ήταν ο Thierry Neuville που είναι μόλις άλλα 5.3 δευτερόλεπτα πιο πίσω με το Hyundai i20 Coupe WRC, το οποίο παρότι αρχικά δεν εναρμονιζόταν με τα θέλω του Βέλγου, στην πορεία έγινε πιο ευκολοδήγητο.

Άλλα 16.3sec πιο πίσω είναι ένας άλλος οδηγός της κορεάτικης μάρκας, ο Dani Sordo που έχασε έδαφος το απόγευμα. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Teemu Suninen που μετά τα λάθη στα προηγούμενα ράλι, ακολουθεί συντηρητική προσέγγιση.

Advertisement

Πάντως έχει το Ford Fiesta του μπροστά από το Citroen C3 του  Sebastien Ogier! Ήταν μία δύσκολη μέρα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή που ψάχνει να βρει τη χαμένη ταχύτητά του, χάνοντας χρόνο με ένα τετ α κε στην πρώτη κιόλας ειδική και παλεύοντας με υποστροφή την υπόλοιπη μέρα.

Η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1. E Evans / S Martin GBR Ford Fiesta 1hr 09min 39.6sec
2. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris +4.5sec
3. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +9.8sec
4. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 +26.1sec
5. T Suninen / M Salminen FIN Ford Fiesta +30.9sec
6. S Ogier / J Ingrassia FRA Citroën C3 +36.3sec

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο καθώς περιλαμβάνει περισσότερα από τα μισά αγωνιστικά χιλιόμετρα του ράλι: συνολικά 174.5!