Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Απόλυτη ανατροπή, στην κορυφή ο Neuville

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Γύρος Κορσικής: Απόλυτη ανατροπή, στην κορυφή ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Απόλυτη ανατροπή, στην κορυφή ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη και του δεύτερου σκέλους του Γύρου Κορσικής που αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι!

Advertisement
Advertisement

Ο Thierry Neuville που ξεκίνησε την ημέρα τρίτος και μακριά από τη μάχη των Elfyn Evans και Ott Tanak, κατάφερε με εξαιρετική οδήγηση στη μαραθώνια ειδική διαδρομή «Castagniccia» των 47 χιλιομέτρων, να κλέψει τα ηνία!

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport έχει προβάδισμα 4.5 δευτερολέπτων έναντι του ομολόγου του στην M-Sport, παρότι στην εκκίνηση της τελευταίας ειδικής ήταν 11.5 πίσω!

Από την εξίσωση βγήκε νωρίτερα ο Tanak. Ο Εσθονός που μετά το πρωινό loop είχε βρεθεί στην κορυφή της γενικής κατάταξης, είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην προτελευταία ειδική της ημέρας και έχασε δύο λεπτά καθώς σταμάτησε για να το αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο οδηγός της Toyota έπεσε στην έκτη θέση και πλέον πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για κάθε επιπλέον κερδισμένο πόντο – είτε μέσω κατάταξης είτε μέσω της power stage.

Στις θέσεις βάθρου πέρασε απρόσμενα ο Sebastien Ogier, που δύσκολα θα περίμενε κάτι τέτοιο 24 ώρες νωρίτερα. Όμως οι αλλαγές που έκανε στο set up του Citroen C3 του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και από την έκτη θέση να ανέβει στην τρίτη, «προσπερνώντας» στην τελευταία δοκιμασία της ημέρας το Hyundai i20 του Dani Sordo.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2:56:50.0
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) + 4.5
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +44.8
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +49.9
Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:32.1
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:54.5
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +1:59.3
Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +3:21.4
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +3:55.9
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +6:35.4

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει μόνο δύο ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 51.19 χιλιομέτρων, με την τελευταία να αποτελεί και την Power Stage που θα χαρίσει επιπλέον βαθμούς στους πέντε πρώτους.

Advertisement