Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Θα σπάσει παρθενιά (video)!

Ελλάδα 6:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Θα σπάσει παρθενιά (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Θα σπάσει παρθενιά (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Οι δύο ειδικές διαδρομές του τέταρτου και τελευταίου σκέλους του Ράλι Γερμανίας θα κρίνουν ποιος εκ των Ντάνι Σόρντο και Τιερί Νεβίλ θα πανηγυρίσει τη πρώτη του νίκη στο WRC! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μετά τον Σεμπαστιέν Οζιέ, η ατυχία χτύπησε τη πόρτα και του έτερου οδηγού της Volkswagen Motorsport, του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο Φινλανδός είχε τα ηνία, ωστόσο στην ενδέκατη ειδική διαδρομή χτύπησε το δεξί μέρος του Polo R WRC. Αυτό προκάλεσε ζημιές, μεταξύ των οποίων, την αδυναμία να κλείσει η πόρτα του συνοδηγού!

Έτσι στη δωδέκατη ειδική, ο Μίκα Άντιλα, έπρεπε να την κρατάει με το ένα χέρι και παράλληλα να διαβάζει και σημειώσεις! Φυσικό ήταν να έρθει το λάθος από τον Λάτβαλα που χτύπησε σε ένα βράχο, σπάζοντας την ανάρτηση. Εγκατέλειψε από το σκέλος αλλά θα επανεκκινήσει την Κυριακή χάρη στο σύστημα Rally2. Κουβαλώντας φυσικά τον προβλεπόμενο χρόνο ποινής που τον έχει ρίξει στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Τα παραπάνω θα αποτελούσαν χαράς ευαγγέλια για τον Τιερί Νεβίλ αν δεν είχε κι αυτός τα δικά του προβλήματα. Μία μικρή έξοδος, πλήγωσε το πίσω μέρος του Fiesta WRC της M-Sport. Πόσο; Είχε προκαλέσει ζημιά στις εξατμίσεις ενώ ένας κορμός από φράκτη, είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο του!

Advertisement
Advertisement

Έχασε λοιπόν χρόνο, μαζί και την πρωτοπορία από τον Ντάνι Σόρντο που μετά από 104 ράλι, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη νίκη! Βέβαια το προβάδισμα του είναι ελάχιστο, μόλις 8 δέκατα του δευτερολέπτου αλλά ο εργοστασιακός οδηγός της Citroen δεν παύει να έχει πλέον τη κατάσταση στα χέρια του.

Το άλλο DS3 WRC, του Μίκο Χίρβονεν είναι ενάμιση λεπτό πίσω αλλά και 4μιση μπροστά από τους υπόλοιπους άρα ο Φινλανδός λογικά «κλειδώνει» την παρουσία του στο βάθρο. Τέταρτος είναι ο Μάρτιν Πρόκοπ και ακολουθούν δύο οδηγοί της κατηγορίας WRC-2! Πέμπτος λοιπόν είναι ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα που ανέκτησα τα ηνία στη κατηγορία και αγωνιζόμενος σε ασφάλτινο τερέν, είναι καθοδόν για το καλύτερο αποτέλεσμα του στο WRC!

Η τελευταία ειδική της ημέρας ακυρώθηκε, λόγω δυστυχήματος που έγινε στο περιθώριο του Ράλι. Μετά τις επίσημες συμμετοχές, από τις ειδικές περνούν ιστορικά οχήματα και δυστυχώς, μία άτυχη στιγμή κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το τρίτο σκέλος:

1. Σόρντο Citroen 2h43m48.5s
2. Νεβίλ M-Sport Ford +0.8s
3. Χίρβονεν Citroen +1m26.8s
4. Πρόκοπ Czech Ford +6m06.3s
5. Κούμπιτσα PH Citroen +7m33.1s
6. Έβανς M-Sport Ford +7m40.0s
7. Λάτβαλα Volkswagen +9m27.0s
8. Παντον ASM Skoda +10m32.3s
9. Όστμπεργκ M-Sport Ford +12m27.8s
10. Νόβικοφ M-Sport Ford +14m11.8s

 

Advertisement

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εκ των εξόδων.