Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Σε σχηματισμό τα Polo!

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Γερμανίας: Σε σχηματισμό τα Polo!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Σε σχηματισμό τα Polo!

ΑΓΩΝΕΣ

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Volkswagen Motorsport στο Ράλι Γερμανίας, ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Σεμπαστιέν Οζιέ προηγείται, με τον teammate του, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα να ακολουθεί. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος πρωτοπόρος της βαθμολογίας που δεν αποκλείεται το απόγευμα της Κυριακής να στεφθεί πρόωρα παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Ταχύτερος και στις δύο ειδικές διαδρομές, έκλεισε το σκέλος με προβάδισμα 5.7 δευτερολέπτων από τον Φινλανδό ομόσταβλό του.

Για μία ακόμα φορά, κύριος διώκτης των Polo R WRC είναι ο Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος οδηγός της Qatar M-Sport είναι επτά δευτερόλεπτα πιο πίσω, βάζοντας σφήνα το Fiesta WRC στα εργοστασιακά VW και τα εργοστασιακά DS3 WRC.

Στην εσωτερική μονομαχία των οδηγών της Citroen, o Ντάνι Σόρντο είναι μπροστά από τον Μίκο Χίρβονεν, σε ένα ράλι όπου το να πετύχει καλό αποτέλεσμα αποτελεί μονόδρομο. Έχουν προηγηθεί μέτριες εμφανίσεις, ο Κρις Μικ ήδη του “έκλεψε” το μπάκετ για ένα ράλι και ειδικά στην αγαπημένη του άσφαλτο, ο Ισπανός μπορεί να κυνηγήσει το βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Στα… αμπέλια κατέληξε το Fiesta WRC  του πάντα γρήγορου και συνήθως επιρρεπή στα λάθη Ευγένι Νόβικοφ.  Στη μάχη της κατηγορίας WRC-2, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα προηγείται με το Citroen DS3 RRC, όντας παράλληλα ένατος γενικής.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Σεμπαστιέν Οζιέ VW 19m33.2s
2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW + 5.7s
3. Τιερί Νεβίλ M-Sport Ford + 12.7s
4. Ντάνι Σόρντο Citroen + 20.5s
5. Μίκο Χίρβονεν Citroen + 25.7s
6. Μαντς Όστμπεργκ M-Sport Ford + 30.6s
7. Νάσερ Αλ-Ατίγια M-Sport Ford + 41.4s
8. Μάρτιν Πρόκοπ Czech Ford + 45.6s
9. Ρόμπερτ Κούμπιτσα PH Citroen + 59.8s
10. Έλφυν Έβανς M-Sport Ford + 1m14.7s

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Γερμανίας περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες).